Luke Slater's 7th Plain - The 4 Cornered Room (1994)

Electronic / Dance
Label: GPR

1. Time Melts (7:54)
  2. Reality of Space (7:37)
  3. Surface Bound (8:31)
  4. Lost (5:52)
  5. The Needs of the Many (6:27)
  6. 7th Plain (7:05)
  7. Astra Naut-E (7:11)
  8. Trite (5:46)
  9. Seeing Sense (8:08)
  10. Real Life Ceremony (8:38)
  11. Grace (3:24)
avatar van John Doe
Zeer mooi ambient techno album. Ideaal als aanvulling op klassieke melodieuze techno albums als Bytes of Landcruising. Dit album is ook hoog gewaardeerd (hetzij in kleine kring). Een Detroit invloed is te horen, leidend tot prachtige melodieën en beats. Er is niet moeilijk gedaan, maar er zijn gewoon rechttoe, rechtaan sterke nummers gemaakt die heerlijk achter elkaar luisteren. De originele titel van het album was bedoeld om ''The Art of Techno'' te zijn, was te vinden in eerdere promotieblaadjes van het label. Puur omdat het geheel zo goed is, kan ik 4.5* hier aan geven. Seeing Sense is voorlopig m'n favoriet. Lijkt me ook heerlijk om op een feest te horen klinken.

Het volgende en laatste album onder de 7th Plain alias genaamd My Yellow Wise Rug is trouwens ook erg mooi, dat kwam later in 1994 uit op hetzelfde label.

avatar van brooklyn
Erg fascinerend album uit de tijd dat dit soort muziek zijn hoogtijdagen vierde. Niet onnodig ingewikkeld en pretentieus maar losjes en oprecht. Seeing Sense is ook mijn favoriet, erg emotioneel nummer waar alles lijkt te kloppen. Enige kritiek is dat dit album mss meer van dit soort klappers had mogen hebben.

Maar nog een dikke 4*