Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information (2009)

Alternatieve titel: Volume 3

Ethiopiƫ / Verenigd Koninkrijk
Funk / Jazz
Label: Strut

1. Masengo (6:23)
  2. Cha Cha (4:35)
  3. Addis Black Widow (3:39)
  4. Mulatu (3:15)
  5. Blue Nile (3:12)
  6. Esketa Dance (4:09)
  7. Chik Chikka (5:04)
  8. Live from Tigre Lounge (2:54)
  9. Chinese New Year (3:46)
  10. Phantom of the Panther (2:21)
  11. Dewel (5:49)
  12. Fire in the Zoo (3:36)
  13. An Epic Story (5:01)
  14. Anglo Ethio Suite (7:19)
avatar van Rhythm & Poetry
Wat een heerlijke cd is dit en dat had ik toch niet verwacht, met name het eerste gedeelte staat als een huis. De Afrikaanse invloeden zijn een lust voor de oren en 'het is weer eens wat anders'. Veel vrolijke en zomerse instrumenten hetgeen er voor gaat zorgen dat ik deze plaat in het bbq seizoen regelmatig zal draaien.

Minpunten zijn er wel; het gezang op het eerste nummer vind ik vreselijk (apart maar vreselijk) en het gedeelte vanaf nummer 10 vind ik wat saaier (hier is het misschien iets te westers). Anglo Ethio Suite maakt echter weer veel goed.

Inspiration Information is een album dat niet over een kam valt te scheren. Funk, jazz en soul erg veel is er te horen op deze plaat. Met name de Afrikaanse invloeden maakt het tot een waar feest, een feest dat ook zijn spannende momenten kent (het is niet altijd vrolijk te noemen. Zo zijn er ook zwaardere stukken; zoals de piano en viool gedeeltes.

Toch denk ik dat dit tot nu toe mijn favoriete instrumentale cd is (op Masengo na is het volledig instrumentaal). Ik ga dit in eerste instantie beoordelen met een zeer ruime voldoende, in de zomermaanden zal ik bekijken of ik het plaatje een hogere beoordeling ga geven.

Mulatu Astatke, altijd leuk. Ik ga er maar weer achteraan.

avatar van Reijersen
Misschien al bekend, maar het label Strut brengt dus meerdere cd's uit met deze titel. Het concept is dat een nieuwere muzikant samenwerkt met zijn/haar grote voorbeelden.

Dit was de eerste uitgave in de serie

avatar van BZN
BZN
Wat een prrrrrachtig album, en wat een ingenieuze combinatie.
de 2 best wel van elkaar verschillende stijlen gaan zo goed samen, eargasm!
4,5 - kan zelfs nog hoger worden