Mocht naar wat beraad op de site, mooi. Zo ziet mijn machientje er ook precies uit, hoewel de kleur er verder niet toe zou moeten doen, want als je dat erg belangrijk acht is dit waarschijnlijk niet voor je geschikt. Hoewel het een kleine hype heeft gecreëerd, is het namelijk geen hippe muziek die uit dit ''muziekdoosje'' komt. Korte vrij donkere ambient loops staan erop die je kunt selecteren door een schuif heen en weer te bewegen. Echt een leuk idee. Simpel maar toch vrij uniek en bovendien blijkt het effectief te zijn. De loops zijn geselecteerd uit velen door FM3. Degenen die urenlang op de achtergrond mooi en boeiend bleven zijn erop gezet. Je kunt het als muziekdoosje laten spelen of een koptelefoon erop aansluiten of het op een versterker aansluiten. Het geluid is niet zo helder, maar vrij distorted. Toch vind ik het heerlijk sfeervol simplistisch.
Ik vind het heerlijk om de loops een tijd op te laten staan, langzaam kruipt er echt een sfeer over me heen. Soms heb ik weer meer zin in de ene loop dan weer in de andere. De sfeer doet Oosters aan en wat nachtelijk. Soms is het een beetje alsof je buiten bij een kampvuurtje zit. Heerlijk als achtergrond tijdens een filosofische discussie, tijdens studeren of voor het slapen gaan. Echt de ambient zoals Brian Eno ermee begonnen is. Hij houdt overigens ook erg van het apparaatje heeft 'ie aan FM3 laten weten. Meestal laat ik het geluid gewoon over me heen komen en af en toe vind ik het ook leuk even de geluiden te ontleden en analyseren. Ook al zijn ze simpel, er zitten toch fijne elementaire details in.
Je mag de muziek trouwens vrijuit in eigen producties gebruiken, zoals Robert Henke o.a. mooi gedaan heeft met het album Layering Buddha.
Hier zijn de loops te downloaden (in wave), zet ze in een goede loopsoftware en ervaar het effect. Toch vind ik dit originele apparaatje daadwerkelijk hebben een stuk waardevoller. Je kunt 'm bij bol.com bestellen tegenwoordig voor 28 euro. Deel II is net uit en volgt hetzelfde concept met nieuwe loops en heeft daarnaast ook een pitchbend knop.