The Strangers - ...the Strangers! (1965)

Alternatieve titel: The Strangers II

Belgiƫ
Pop / Roots
Label: Decca

1. 'K Hem Geblet (2:26)
  2. De Nieuwe Tram (3:00)
  3. Doeget en Doeget Goe (2:36)
  4. Nee, Nee Lot Da (2:54)
  5. Oeka'ndana (2:43)
  6. Eufrazie van Doemmelen (2:32)
  7. Zorba (2:37)
  8. Strangers Let Kiss (2:56)
  9. Naar Tyrool (2:43)
  10. Georgette (2:13)
  11. Da's Straffe Kost (2:24)
  12. Reutekenteut (2:55)
avatar van Film Pegasus
Ondanks de foto van Bob op de hoes is het ook nu nog Gust Torfs die de muziek heeft ingezongen. Hij verliet het podium voor meer tijd met zijn gezin, maar bleef nog teksten schrijven. De opener 'k Hem Geblet is alvast een klassieker. Al ken ik het ook nog meer door een persiflage jaren geleden in onze parochie door de lokale vrouwengild, toen ik er als kind mee ging zien naar hun jaarlijkse feest. Ook Zorba is een gekend nummer van de groep.

Met Nee, nee laat da hebben ze hun eerste cover van een Eurovisiesongfestival nummer. De cover werd zeer populair met een enorm vraag zodat de platenfirma niet kon volgen. Het zou daarna een traditie worden om het winnende (of bekendste liedje) van het jaar op het festival te coveren. Oekandana was zelfs even op de BBC te horen. Niet dat ze er iets van verstonden, maar het origineel was gekend en de klanken klonken leuk.

De groep blijft vooral covers zingen, al zullen ze stilaan ook af en toe eigen nummers schrijven en met de jaren betere muzikanten aantrekken (waaronder latere Stranger Nest) die het niveau open trekken. Van eigen nummers is nog weinig spraken, hier is dat De nieven tram, al klinkt het wel heel hard als de Sinjorentram uit het eerst album.