Sensiva - Draught (2009)

Rusland
Electronic
Label: System

1. Introsun (2:33)
  2. Blizzard Canyon (5:01)
  3. Energy of Summer (5:46)

met Galya Chikiss

8. Quintet Attack (4:57)
  9. Sur Round (6:12)
  10. Razolm (3:54)
avatar van John Doe
Voor de liefhebbers van de vorige en Boards of Canada weer een aanradertje. Eerste luisterbeurt was een best aangename zit. Ditmaal zijn er ook wat drum 'n bass invloeden in een paar nummers en dat klinkt niet slecht. Ritmisch sowieso een getalenteerd artiest vind ik.

avatar van bas
bas
Dat Drum & Bass vind ik jammer. Maar dat is nog niet het ergste. In zo de helft van de tracks zitten vocalen (dodelijk!) en het gaat soms meer een soort post-rock kant op. Oh wat jammer. Sensiva wist me met Giosun erg te overtuigen maar waarom moet er nu weer vanalles bij gehaald worden? De stemmen passen erg slecht bij de muziek, de beats vervallen te vaak in een te simpele/saaie laag, Ik mis de pakkende melodieen die de aandacht kregen op hun vorige plaat. Maar op de achtergrond hoor je wat voor sound er nog tussen zit, en dat was precies waar Giosun vol mee zit. Dus ik zou zeggen: Zoek eerder Giosun op en laat deze maar, zeker als je van Boards of Canada houdt.

avatar van John Doe
Kan je reactie goed begrijpen. Toch vind ik de positieve rustige energie van Giosun hier weer op de voorgrond staan. Ook maakt Boards of Canada muziek met veel invloeden zoals hiphop en (folk-)rock. Zij het dat het daar wat serieuzer in een electronisch (lijkend) stramien wordt gezet, hoewel ze de laatste jaren steeds meer daarvan loskomen en met duidelijk hoorbare gitaren beginnen te werken en alternatieve hiphop/pop-rock remixen. Zoeen soort ontwikkeling heb je bij Sensiva ook zou je kunnen zeggen. Zo zie ik het een beetje. In nummer 3 vind ik de vocalen trouwens ook niet geweldig, maar voor de rest valt het echt mee en zijn ze voor mij nauwelijks aanwezig, alleen kleine samples. Je ziet daarom ook geen extra gastvocalisten staan. Bij Ulrich Schnauss waar je van houdt wordt trouwens ook gezongen, en dat ligt eigenlijk ook niet erg ver van deze muziek verwijderd.