Marianne Faithfull - Marianne Faithfull (1965)

Label: Decca

1. Come and Stay with Me (2:27)
  2. If I Never Get to Love You (2:18)
  3. Time Takes Time (1:42)
  4. He'll Come Back to Me (2:36)
  5. Downtown (2:48)
  6. Plaisir d'Amour (2:35)
  7. Can't You Hear My Hearbeat (2:27)
  8. As Tears Go By (2:40)
  9. Paris Bells (2:49)
  10. They Never Will Leave You (2:13)
  11. What Have They Done to the Rain? (2:56)
  12. In My Time of Sorrow (2:22)
  13. What Have I Done Wrong? (1:56)
  14. I'm a Loser (2:17)
  15. Morning Sun * (3:09)
  16. Greensleeves * (2:48)
  17. House of the Rising Sun * (4:17)
  18. The Sha La La Song * (2:32)
  19. Oh Look Around You * (3:06)
  20. I'd Like to Dial Your Number * (2:54)
avatar van marco straaten
alleen al voor as tears go by een luisterbeurt waard.

EVANSHEWSON
marco straaten schreef:
alleen al voor as tears go by een luisterbeurt waard.

Wat zag ze er nog onschuldig uit toen, en hoe braaf klonk haar stem toen nog... Jagger en co zouden haar wel inwijden in het echte leven natuurlijk...

Maar hier staan toch méér mooie covers op ?

avatar van marco straaten
inderdaad een lief en mooi meisje met een zachte stem; daar is nu weinig van over.
Bedankt Mick!!
EVANSHEWSON schreef:

Maar hier staan toch méér mooie covers op ?

avatar van Chronos85
Heerlijk dromerige folk-pop. As Tears Go By is natuurlijk fantastisch maar het daaropvolgende nummer zwijmelt ook goed weg... 3.5*

Stijn_Slayer
Lieflijke, kleine liedjes aangevuld met Faitfull's (nog) mooie stem. Geen echte inzinkers van niveau, en wie dacht dat alleen 'As Tears Go By' er toe doet zit er goed naast.

avatar van jorro
Waarom ze in spotify As Tears Go By uit de playlist hebben verwijderd? Als single en op een verzamelaar is het wel op spotify beschikbaar namelijk.
Zoals hierboven al opgemerkt had MF toen nog een brave stem. Nou ben ik persoonlijk meer gecharmeerd van haar 'latere' stem, maar toch is dit wel een prima album.
Het bevat een paar covers (o.a. If I Never Get to Love You en Downtown (Petula Clark)) maar ook veel nieuwe songs, waaronder ook nog materiaal waarvan Jimmy Page de muziek heeft geschreven (In My Time of Sorrow).
Uiteraard is I'm a Loser door Lennon en McCartney geschreven.
Favo naast As Tears Go by is What Have They Done to the Rain?

67 in de 100 Greatest Albums of 1965 en 202 in BestEverAlbums

avatar van AOVV
Lieflijk plaatje, al ligt deze me net wat minder dan de folkplaat die ze simultaan uitbracht. Deze titelloze was natuurlijk op het grotere publiek gericht, met As Tears Go By als bekendste hit. De liedjes doen me echter, hoe mooi en zoet het allemaal ook mag klinken, niet al te veel. Ik ben wel benieuwd naar het latere werk van deze dame, ken er tot mijn schaamte eigenlijk veel te weinig van. On the upside: dat geeft me nog veel (hopelijk) moois te ontdekken!

3 sterren