menu

Mary Hopkin - Post Card (1969)

mijn stem
3,47 (17)
17 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Folk
Label: Apple

  1. Those Were the Days (5:08)
  2. Lord of the Reedy River (2:37)
  3. Happiness Runs (Pebble and the Man) (2:03)
  4. Love Is the Sweetest Thing (3:43)
  5. Y Blodyn Gwyn (3:08)
  6. The Honeymoon Song (2:07)
  7. The Puppy Song (2:42)
  8. Inchworm (2:33)
  9. Voyages of the Moon (5:52)
  10. Lullaby of the Leaves (2:33)
  11. Young Love (2:11)
  12. Someone to Watch over Me * (2:02)
  13. Prince en Avignon (3:20)
  14. The Game (2:40)
  15. There's No Business Like Show Business (4:03)
  16. Turn! Turn! Turn! (To Everything There Is a Reason) * (2:54)
  17. Those Were the Days (Quelli Erano Giorni) * (5:12)
  18. Those Were the Days (En Aquellos Dias) * (5:09)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 44:40 (59:57)
zoeken in:
4,0
Leuk ceedeetje om te hebben, met die prachtige iele stem van Mary Hopkin. En uitgebracht op Apple ook al een reden om te hebben.Geschreven door Paul McCartney en opgenomen in de Abbey Road studio. Hier wordt elke (te) gekke Beatlefan toch warm van. Of spoor ik niet? Ik heb hem echt!!!

4,0
Als alternatief voor het Christmas Album van Dylan zou ik deze cd met Kerst eens draaien. 40 jaar na dato klinkt de stem van 'mother" Mary Hopkin geweldig onder de met prachtig met kerstballen versierde kerstboom. Het door McCartney geschreven, Those Were The Days is tijdloos en kent iedereen. Maar op dit album staat een nummer van Harry Nilsson (net ontdekt) The Puppy Song en enkele nummers van Donovan: Voyage of The Reedy River en Voyage Of The Moon. Paul en Donovan gegeleiden haar op dit album op meerdere nummers op gitaar. Misschien vinden velen de muziek ouwbollig, maar dan is het wel "ouwbolligheid van grote klasse" En haar stem is bijna ongeëvenaard (soms denk ik heel even aan Joan Baez. maar dat is zeer persoonlijk) Leuke lp/cd uit de hoogtijdagen van Apple Records en tja, 40 jaar geleden alweer. De tijd gaat hard.

avatar van George
Ja , we worden allemaal een dagje ouder , Ad !
Het geeft niks , maar je vergist je wel. Those were the days is niet door McCartney geschreven. De melodie is van zigeunerorigine. Een volksliedje.
Vast en zeker ben je wat in de war geraakt door het eveneens prachtige Goodbye uit 1969. En dat nummer is wel degelijk door McCartney geschreven !
Helaas niet op dit album te vinden.


McCartney samen met Mary in Goodbye !

YouTube - Mary Hopkin - Goodbye

4,0
Je hebt helemaal gelijk, George. Op de lp staat idd Gene Raskin als componist vermeld en Paul McCartney als producer van dit nummer. Dom, dom, dom. Het neemt niet weg dat het een leuk album is om zo nu en dan eens af te spelen. En wat betreft Goodbye. Jammer dat die er niet op staat, maar ik heb 'm wel op een bootleg staan, gezongen en gespeeld door Paul. Een schrale troost, zullen we maar zeggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.