menu

Akron/Family - Set 'em Wild, Set 'em Free (2009)

mijn stem
3,44 (31)
31 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: Dead Oceans

  1. Everyone Is Guilty (5:58)
  2. River (4:46)
  3. Creatures (4:13)
  4. The Alps & Their Orange Evergreen (3:52)
  5. Set 'Em Free, Pt. 1 (2:37)
  6. Gravelly Mountains of the Moon (7:41)
  7. Many Ghosts (4:05)
  8. MBF (3:14)
  9. They Will Appear (6:28)
  10. Sun Will Shine [Warmth of the Sunship Version] (5:13)
  11. Last Year (1:40)
totale tijdsduur: 49:47
zoeken in:
avatar van Bart
4,0
Vooral de eerste helft van deze plaat heb ik al een aantal keren gedraaid. Het album begint erg sterk met 'Everyone Is Guilty'. Heerlijke freaky-folk! Af en toe gierende gitaren, goede drums en een heerlijke samenzang. Ook 'River' en 'Creatures' zijn zeer de moeite waard. 'The Alps & Their Orange Evergreen' valt op door zijn rustige sound. Mondharmonica, akoestische gitaar, ijle zang. Opnieuw erg mooi! Deze plaat ga ik zeker - vooral ook de tweede helft - vaker beluisteren. Voorlopig 4*!

avatar van Bart
4,0
'River' vind ik echt een juweeltje! Heerlijk!

UnknownPleasure
Interessant. mooie hoes ook.

Op het eerste gehoor klinkt het alsof ze weer een paar treden geklommen zijn, na de duikeling die ze met Love Is Simple hebben gemaakt. Het nieuwe label en de andere bezetting heeft ze duidelijk goed gedaan.

handsome_devil
net live gezien, was weer een feestje. toch jammer dat het op cd lang niet zo leuk is, enkele uitzonderingen daargelaten (everyone is guilty, river).

3,5
Freaky! Love Is Simple was geen duikeling! Grr dude! Haha

Ik vond 'm eerst juist minder dan Love Is Simple, maar na een paar luisterbeurten ben ik ook weer van deze Akron/Family gaan houden.
De plaat geeft een goed overzicht van het kunnen van de heren, en dat in degelijk gecomponeerde nummers met mooie melodieën.
Ik heb vooralsnog een 3.5 gegeven, maar dat kan nog klimmen naar een 4 tzt.
Bij de rustige nummers zwijmel ik, bij de wilde loop ik als een Muppet te stuiteren en mee te brallen LOL!

avatar van Norbert
3,0
Kan hier niet zoveel mee. Heb nergens het gevoel dat het interessant wordt ondanks mn vele luisterpogingen. Af en toe kabbelt het zelfs maar wat voort naar mijn idee. Alleen Gravelly Mountains kan me wel bekoren, maar dat is verre van genoeg om deze plaat te redden.

avatar van Thomzic
Voor de hoes alleen al zou ik deze eens willen kopen.

avatar van barrett
3,5
Deze plaat net beluisterd en hij overvalt me een beetje... De geluiden doen ja aan verschillende andere groepen denken maar toch blijft het zijn eigenheid behouden...Deze ga ik de volgende dagen zeker nog een aantal keer beluisteren...

avatar van WEED DEMON
4,0
Onderschat album.

thedude1975
WEED DEMON schreef:
Onderschat album.


Ja gezien de score absoluut. Misschien is het het experimentele karakter dat mensen afschrikt of? Slecht is het natuurlijk niet, ik vind het zelfs briljant, maar dat ben ik;]

Gast
geplaatst: vandaag om 09:41 uur

geplaatst: vandaag om 09:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.