Yvonne Fair - The Bitch Is Black (1975)

Funk / Soul
Label: Motown

1. Funky Music Sho Nuff Turn Me On (3:04)
  2. It Should Have Been Me (3:34)
  3. Stay a Little Longer (3:27)
  4. It's Bad for Me to See You (3:32)
  5. Tell Me Something Good (3:29)
  6. Let Your Hair Down (4:08)
  7. Love Ain't No Toy (3:24)
  8. I Know (You Don't Love Me No More) (3:17)
  9. Walk Out the door If You Wanna (2:16)
  10. You Can't Judge a Book by It's Cover (2:45)
uilenei
Erg lekkere mix van soul en funk! Betty Davis, maar dan subtieler

jezus dit is de beste album van motown!
helaas kreeg yvonne geen cent! meest ondergewardeerd artiest!
ik ben normaal niet echt van motown (verzamel wel heel veel) maar dit is een top album!
let op de voice van marvin gaye! (let your hair down!)

het heeft van alles wat! eindelijk na jaren op cd uitgebracht!!! een cult album!
ik heb ook wel eens aan het belletje getrokken!

avatar van Kos
Kos
Funky Music Sho Nuff Turn Me On

yeah!

avatar van Angelo
‘Bitch’ was volgens mij “woord van het jaar” in 1975. Marlena Shaw had haar Who is this bitch anyway?, Elton John had The bitch is back, maar het was Yvonne Fair met de meest spraakmakende –en indertijd schokkende– titel: The bitch is black. Het is bijna onvoorstelbaar dat Yvonne zes jaar heeft moeten wachten voordat haar debuutalbum, dat tevens haar enige album is, het levenslicht zag. Yvonne stond namelijk al sinds 1969 onder contract bij Motown. Pas toen het wat slechter ging met Motown en soul haast passé was, vanwege de discomuziek dat de nieuwste rage zou worden, maakte de wereld kennis met deze vocaliste. Mosterd na de maaltijd zul je denken, het is dan ook niet vreemd dat dit album keihard flopte, maar goed. Af en toe maakte Motown uitstapjes, dan verscheen er een album dat totaal niet past in het beeld van het zoete Motown, maar een funky, rauw en dirty album. Daardoor is dit op z’n zachtst gezegd een opmerkelijk album, dat helaas niet door het (grote) publiek werd gewaardeerd en dus volledig flopte. Jammer, want het zijn stuk voor stuk lekkere soulvolle en funky nummers. ‘It should have been me’ (bekend van o.a. Gladys Knight en/of Kim Weston) is echt een wereldnummer en het absolute hoogtepunt! Verder heeft deze zangeres voor zover bekend, geen ander materiaal opgenomen, dus blijft ‘The bitch is black’ haar enige nalatenschap. Vrij recent is dit album opnieuw uitgebracht op CD. Zelf heeft Yvonne dat helaas niet meer mogen meemaken, ze is op 51-jarige leeftijd overleden in Las Vegas, Nevada in 1994. De doodsoorzaak is nooit achterhaald.