Chicago Gangsters - I Choose You (1975)

Soul / Funk
Label: Gold Plate

1. Blind over You (3:10)
  2. I Choose You (9:20)
  3. Your Self Concious Mind (2:58)
  4. Don't Be Gone (3:09)
  5. Gangster Boogie (5:27)
  6. Why Did You Do It (3:58)
  7. We've Been Together (3:37)
  8. Let Me Go (2:48)
  9. My Ship (3:14)
avatar van Angelo
Ten opzichte van het Gangster Love album -dat een jaar later het levenslicht zag- is I Choose You toch alweer een stuk leuker. Een heel stuk leuker zelfs! Vooral de productie is best bijzonder aangepakt. Je krijgt afwisselend een soort van vroege, slowjamachtige nummers gepresenteerd (Your Self-Concious Mind en Don’t Be Gone bijvoorbeeld), iets wat voor die tijd nog ongehoord was; want de term “slowjam” bestond immers nog niet, die allemaal voorzien zijn van 'n groovende instrumentatie. Let wel: allen zijn pre-disco, soul en funk gerelateerd en dus niet in de trant van (de latere) R&B. Diezelfde instrumentatie wordt -ondanks dat alle instrumenten die normaliter voor een vol geluid zorgen aanwezig zijn; denk aan blazers en dergelijke- vrij bescheiden en dus ingetogen gehouden. Gangster Boogie is het enige vlotte nummer en vormt overigens een uitzondering hierop, maar aangezien deze voor het grootste gedeelte instrumentaal is, is dat geen probleem. De vocalen, die op het tweede album om één of andere reden helemaal niet mooi overkomen, vallen hier ook reuze mee. Ze zijn nog steeds niet onderscheidend of opmerkelijk, maar ze storen ook niet, vind ik. Dat is dus alweer mooi meegenomen. De enige storende factor op deze plaat is de ballad We’ve Been Together. De compositie is erg langdradig, de vocalen zijn hier vertrouwd vreselijk en de gladde sound is niet te harden. Gelukkig doen de meeste nummers van deze plaat de opmerkelijke doch mooie hoesfoto meer recht dan bij diens opvolger. 'n Kleine aanrader!