De Kreuners - Het Beste Van (1991)

België
Label: EMI

1. Gezellig Samenzijn (3:12)
  2. Nee Oh Nee (3:40)
  3. Zij Heeft Stijl (3:44)
  4. Nummer één (3:26)
  5. M'n Laatste Sovjet (3:54)
  6. Layla (4:55)
  7. Cous-Cous Kreten (3:14)
  8. Beest (3:44)
  9. Vuil Water (3:34)
  10. Het Regent Meer Dan Vroeger (4:01)
  11. Ik Dans Wel Met Mezelf (3:58)
  12. Kom Terug, Ik Mis Je (3:28)
  13. Sha-La (3:27)
  14. Jongens Hebben Geluk (4:05)
  15. Zo Jong (3:15)
  16. Verliefd op Chris Lomme (3:37)
  17. Ik Wil Je (3:38)
avatar van timhardt
Belachtelijk laag gemiddelde toch? Prima verzamelaar vind ik. Stopt ook perfect nog voor het met hen foutliep.

Nr 13 moet wel Sha-la zijn. Verder staat hier geen verkeerd nummer op. Ik kan ze allemaal luidkeels meezingen! Favo's: de eerste drie.

EVANSHEWSON
Eén van de eerste in het Nederlands (of wat er soms moet voor doorgaan, met Walter's nogal zwaar Liers accent) zingende rockers in Vlaanderen, lang voordat er sprake was van De Mens, Gorki of Noordkaap of Monza.

Zij waren zowat de eerste Vlaamse rockers, enfin, toch nà Raymond van het Groenewoud die met Meisjes al in 1977 een gewèldige rocker scoorde.

Favo's : Zij Heeft Stijl, Layla (over Walter's dochtertje die al lang is opgegroeid nu natuurlijk), Kom Terug ik Mis je en het dromerige Het Regent Meer dan Vroeger.

Deze topverzamelaar mag inderdaad wat méér scoren hier en dit mag je gerust zonder schaamte in je collectie staan hebben, zoals bij mij al lang het geval is.

4.5 ****1/2

EVANSHEWSON
Volgend jaar, 2008 bestaat deze band... 30 jààr !

Ze zullen gehuldigd en gevierd worden, toch in Vlaanderen, want ik kan me onmogelijk voorstellen dat het Vlaamse taalgebruik van deze band ook veel Nederlanders aanspreekt.

Nieuwsgierig of er nog behoorlijk nieuw materiaal op komst is, het zou best mogen!

avatar van jellorum
ah ja het is toch allemaal leuk en dat kan ook de bedoeling zijn van muziek hé, er zitten hier een paar onvervalste vlaamse klassiekers tussen....

avatar van berwt
Om de 5 jaar viert deze band hun jubilee met een nieuwe bestof, maar voor mijn part mochten ze hier stoppen. 'Ik wil je' was zowel artistiek als commerciëel een hoogtepunt; daarna zijn ze geïmplodeerd.
Ik ben blij dat ik deze heb: stuk voor stuk meezingers met als persoonlijke favoriet 'verliefd op Chris Lomme'. Enkel 'mijn laatste sovjet' heb ik nooit een goed nummer gevonden en toen ik de originele versies leerde kennen van 'dirty water' en 'dancing with myself' hoorde ik enkel een vertaling van het liers naar het engels.

Toch net goed genoeg voor 4,5*

avatar van dazzler
De meeste van deze nummers zijn heropgenomen versies.
Spijtig genoeg vind je op alle hierop volgende verzamelaars
dezelfde, heropgenomen versies (van deze Het Best van uit 1991).

Voor de originele versies van Nummer Eén en
Ik Dans Wel met Mezelf (twee singles die niet op album stonden)
kan je terecht op de Bel 80 verzamelaars (volume 1980 en 1982).

Ik vind dat heropnemen van oud materiaal bedroevend.
Zeker als men daarna schaamteloos deze heropgenomen versies
blijft uitgeven als het ware het de originele hits van toen ... bedrog.

PriestMaiden
De Kreuners blijven toch wel een leuke groep.
Ik heb ze live gezien op Pukemarock en het was super. Normaal mijn ding niet Nederlandstalige rock, maar dit is toch zalige muziek.

avatar van engelse
DOE HET GEVECHT, trek alles recht
Alles sluit, het lied is uit
België het heeft geen macht, het wordt gebruikt het wordt verkracht

Doe het Gevecht mis ik hier dus... Spijtig dat schepen Grootaers dit nummer halsstarrig probeert te vergeten.
Voor de rest: (h)eerlijke verzamelaar!