De nieuwe sensatie in dubstep land. de eerste ep van deze heren en meteen een schot in de roos, wat een talent. dit is geen echte dubstep zoals je tegenwoordig veel hoort, maar een crossover van verschillende stijlen, samen tot een mooi geheel. de term indie-dubstep heb ik al een paar keer voorbij zien komen, als ook de vergelijking met burial in de zin van originaliteit.
en taps is briljant, zeker 20 keer geluisterd de afgelopen 2 dagen.
Fijne omschrijving want daardoor heb ik die plaat nu ook gehoord. Erg goede afwegingen wat betreft sample gebruik. Over die stijlen crossover waar je het over hebt: wat bedoel je precies? Ik vind het een beetje oosters klinken. Origineel mag het denk ik ook wel zijn, afgaande op alle dub pulp die ik het afgelopen jaar gehoord heb..
als ik deze plaat zou moeten samenvatten in een crossover dan zou ik het hiphop-dubstep noemen. het is bijna misschien wel een soort gedubte warp-release.
Wat een klasse zeg. Staat nu erg vaak in mijn playlist. Het is te hopen dat deze man een album gaat maken. Bedankt tuktak. William heeft ongeveer dezelfde droefheid als de nummers van Burial, echt zo mooi als op 1:22 de bassline er in komt. Vertical; die belletjes zitten 24/7 in mijn hoofd en Taps is als een spannende detective.
Heerlijke dubstep in het straatje Burial, Distance en consoorten. Maar dit is toch nog wat experimenteler. Vooral in 'taps' en 'vertical' lijkt de beat wel opgebouwd uit percussie op glazen flessen en koebellen ofzo. Bij 'William' druipt de melancholie er gewoon vanaf. 'Vertical' is met voorsprong het beste nr. Jammer dat ik het openingsnummer niet zo trek, anders zou het wel eens een 4.5* knnn zijn.
Heerlijke sfeervolle EP.
Drums klinken altijd erg vet, en de ritmes zijn niet altijd even alledaags.
Hij verwerkt zijn samples ook nog eens erg origineel.
kobe bryant fan schreef: Heerlijke sfeervolle EP.
Drums klinken altijd erg vet, en de ritmes zijn niet altijd even alledaags.
Hij verwerkt zijn samples ook nog eens erg origineel.
Zij....
Ze zijn met z'n tweetjes. Dat je het even weet.
Ga eens op zoek op Youtube naar Mount Kimbie in Abbey Road studio's , grote klasse!
Inmiddels sinds dinsdag iedere dag eens gedraaid, en dit is echt schitterend.
Die donkere melancholische sfeer, de sterke ritme's, prachtige melodieën, ...
Misschien ga ik later nog wel naar de 5*.
Ligt het aan mij of meen ik Melancholia VI van Basinski in William te horen?
Volgens mij een sample, wel mooi gedaan dan! Verklaart ook direct de titel.
Edit: na wat Googlen, blijkt dat mijn gevoel juist zat, fijne sample!