Laura Gibson - Beasts of Seasons (2009)

Folk
Label: Hush

1. Shadows on Parade (7:30)
  2. Come by Storm (4:15)
  3. Spirited (3:14)
  4. Postures Bent (3:40)
  5. Funeral Song (3:50)
  6. Where Have All Your Good Words Gone? (3:39)
  7. Sleeper (4:40)
  8. Sweet Deception (4:27)
  9. Glory (4:00)
avatar van thebestfreaks
Dit is mijn eerste kennismaking met Laura Gibson en ik ben erg onder de indruk van Beasts of Seasons. Bij eerste beluistering valt haar lichte stem op. Prachtig hoe ze hiermee de toch wel zware nummers eigen heeft gemaakt en weet te dragen. Een kanttekening is wel dat ik de cd een aantal keer heb 'moeten' beluisteren om hem meer te gaan waarderen. Hij was blijkbaar in eerste instantie interessant en mooi genoeg om dit te doen

De nummers lijken met zeer minimale middelen gebracht. De eerste indruk is dat je alleen luistert naar een dame die haar eigen nummers met acoustische gitaar begeleid. Er wordt echter een zeer uitgebreid arsenaal aan instrumentale ondersteuning ingezet waaronder verschillende strijkers, blazers en piano. Deze worden berekend ingezet en zijn een prachtige toevoeging waarbij extra 'diepte' en spanning wordt gegeven aan deze prachtplaat.
De plaat bestaat uit twee delen. Nummer 1t/m4 zijn de zogenaamde Communion Songs; 5t/m9 zijn de Funeral Songs. Dit heeft geloof ik te maken met het gevoel wat Gibson zelf bij de nummers had, en was niet intentioneel.

Bij de LP zal een downloadcode voor de mp3s, maar ook voor alle nummers acoustisch (dus wel alleen gitaar en vocaal). Een erg leuke toevoeging. De acoustische cd (dezelfde tracklist) heet Shadows on Parade. Ik weet niet of dit ook bij de cd-uitgave is toegevoegd.