menu

Funeral Diner - The Underdark (2005)

mijn stem
3,64 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Punk
Label: Alone

  1. Decline (4:12)
  2. Collapsing (5:57)
  3. We Become Buried (5:49)
  4. It Is Good That We Never Met (8:57)
  5. Two Houses (3:57)
  6. What Was Said (3:20)
  7. Regardless We Fall (6:05)
  8. We All Have Blood on Our Hands (5:49)
totale tijdsduur: 44:06
zoeken in:
avatar van Gajarigon
3,5
Leuke screamo! Van veraf wel wat te vergelijken met City of Caterpillar, vooral omdat ze ook met volwaardige nummers werken. Mede dankzij het goeie drumwerk (It is Good That We Never Met ) doet het muzikaal aan Gospel denken, maar de screams zijn wel iets ruwer hier. Dat is dan ook meteen mijn voornaamste probleem met The Underdark - de vocalen zijn eentonig, en er spreekt niet echt kracht uit. Wat ze wel uitstekend doen is dynamiek in de muziek verwerken. De spanning naar een uitbarsting wordt steeds zorgvuldig opgebouwd. De productie is niet geweldig maar kan er wel mee door, en door een verstandige instrumentatie bij de kalmere stukken komen ze er goed mee weg. Flirt met de 4*.

avatar van niels94
3,0
Deze band heeft een split met screamogrootheid (op deze site dan, met dank aan sxesven) Raein en viel me onder andere daardoor op. Opvallend is dat de aanpak van deze band anders is dan die van de traditionele screamobands. Geen korte, chaotische nummers waar soms kop en staart compleet lijken te ontbreken (wat wat mij betreft niet negatief hoeft te zijn) maar juist goed uitgewerkte nummers met een mooie opbouw en een duidelijke structuur. Daardoor is het vergelijkbaar met de muziek van Gospel en in mindere mate Circle Takes the Square. Het maakt deze screamo relatief toegankelijk naar mijn mening, ik zou dit iemand aanraden die een kijkje in de screamo wil nemen maar die korte uitspattingen niet kan waarderen. Prima gitaar-, drum- en baswerk en fijne screams. Gewoon een prima plaatje.

avatar van kobe bryant fan
3,0
Sterke plaat met intense vocalen, sterke en moi opbouwende songs, snijdende riffs en een heerlijk donker sfeertje. Ik hou vooral van dit soort Screamo met dus de volwaardige en het liefst ook lange nummers. En deze plaat mag zich wat mij betreft al één van de betere platen uit dit soort Screamo noemen. 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:40 uur

geplaatst: vandaag om 13:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.