Barbarella - Neon City (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Mono-Beep! (2:01)
  2. Had Enough (3:10)
  3. Neon City (2:34)
  4. Sonic Nomad (4:59)
  5. Humblestooge Hurricane (3:56)
  6. Take Me to Your Leader (4:26)
avatar van JoopKonraad
Dus we gaan verder in het treintje dat rondjes blijft rijden rondom Nijmegen; want daar komt het vier koppige Barbarella dus ook vandaan. Al sinds plus minus 2005 actief en dat resulteerde uiteindelijk in 2008 in hun eerste zes nummers tellende ep genaamd Neon City. Een puike plaat die over het algemeen refereert aan Queens of The Stone Age en een beetje aan oude grunge helden. Doch walsen de heren niet alleen met zware riffs over je heen; geregeld gaat het een versnelling lager en een verdieping hoger. De kwaliteit van de band wordt dan overduidelijk; want Nederlanders zijn normaliter niet echt helden in het creëren van ruimte. Daar kan Barbarella nog onderricht in verzorgen. Net als in het produceren van intense twintig minuten muziek dat schuurt, schaaft en je meesleurt. No fillers. Ik moet er haast een traantje van wegpinken. Strak spul die Barbarella!