Hollywood Fats - Rock This House (1979)

Blues
Label: Black Top

1. Rock This House (4:38)
  2. She's Dynamite (4:21)
  3. Okie Dokie Stomp (2:36)
  4. Suitcase Blues (3:43)
  5. Red Headed Woman (4:30)
  6. Lonesome (2:57)
  7. All Pretty Women (3:05)
  8. Prettiest Little Thing (3:55)
  9. Caldonia (3:05)
  10. Have a Good Time (2:17)
  11. Poor Boy (4:16)
  12. Too Many Drivers * (4:36)
  13. I Got My Eyes on You * (6:05)
  14. Little Girl * (7:28)
  15. Kansas City * (4:06)
  16. Shake Your Boogie * (3:17)
  17. Read About My Baby * (3:29)
avatar van heartofsoul
Mijn favoriete bluesartiesten zijn over het algemeen van vóór de Tweede Wereldoorlog of van de twee decennia daarna, maar dit favoriet album komt uit 1979. Mike Mann, artiestennaam Hollywood Fats, was een geweldig gitarist, maar heeft eigenlijk nooit de erkenning gekregen die hij verdiende.
Ik kende hem ook niet, totdat ik dit album eind jaren 90 in handen kreeg (ik heb de uitgave van het Australische AIM Records-label). Hollywood Fats had een mooie diepe stem, en de hem begeleidende musici spelen lekker strak. Al Blake speelt mondharmonica, Richard Innes zit achter het drumstel, Fred Kaplan op piano en verder nog de van Canned Heat bekende Larry Taylor op upright bass zijn hier heel goed bezig. Jammergenoeg verscheen dit album in een tijd dat er weinig interesse was voor de blues bij het grote publiek. Maar iedere liefhebber (en op dit forum zitten er genoeg) moet dit album absoluut een keer gaan horen.