Drive-By Truckers - Gangstabilly (1998)

Rock / Roots
Label: Soul Dump

1. Wife Beater (3:34)
  2. Demonic Possession (4:52)
  3. The Tough Sell (3:42)
  4. The Living Bubba (5:56)
  5. Late for Church (5:27)
  6. Panties in Your Purse (4:37)
  7. Side 1 of Record Ending Noise (0:09)
  8. Why Henry Drinks (4:14)
  9. 18 Wheels of Love (4:10)
  10. Steve Mcqueen (5:12)
  11. Buttholeville (5:29)
  12. Sandwiches for the Road (6:34)
  13. Side 2 of Record Ending Noise (0:04)
avatar van BenZet
Vergeleken met het latere werk zoals dirty south en soutern rock opera, is dit een beetje flauw album. Tweede album is beter.

Kingsnake
Debuut van deze country/southern rockband.

Soft maar goed.
(h)eerlijke countryrock met veel oog voor detail.
Lekker veel akoestisch gitaarwerk en veel pedalsteel.

Ondergewaardeerd.

avatar van heicro
Ja, de pedalsteel is ruim aanwezig op deze plaat. Ik krijg er geen genoeg van. Toch zijn niet alle nummers goed, sommigen zijn zelfs van een bedenkelijk niveau. In het algemeen vind ik de rustige nummers de beste.

Ook hier kan ik wel wat mee, beetje swampy en veel pedal steel. Helemaal niet erg, maar soms een beetje standaard. Later zou het allemaal een stapje beter worden, maar dit is al leuk.

avatar van Madjack71
Ik vind Drive-By Truckers wel een aardig bandje met redelijk cosistente albums. Net niet blijvend genoeg om er ook een album van in huis te halen, maar zit er dicht tegen aan. Misschien toe eens kijken welk album in het toch aardige oeuvre mij het meest aanspreekt. Dit debuut zal het niet gaan worden. Muzikaal wel aangenaam, lekker ruw randje en een paar die er boven uit steken. Meer moeite heb ik toch met de zang, die nog wel wat te wensen overlaat. Op een gegeven moment stoort mij dat bij het luisteren ervan. Naar mijn mening is dat bij de latere albums toch een heel pak minder.

Als je betere zang wil, kun je Pizza Deliverence ook wel overslaan (al is het mijn favoriet) en beginnen bij Southern Rock Opera; vanaf dan start een trilogie albums die door veel fans als beste wordt gezien..