Slowblow - Slowblow (2004)

IJsland
Avant-Garde / Pop
Label: Mobilé

1. Very Slow Bossanova (3:56)
  2. I Know You Can Smile (3:23)
  3. Within Tolerance (4:03)
  4. Second Hand Smoke (3:40)
  5. Happiness in Your Face (3:21)
  6. Aim for a Smile (4:17)
  7. Cardboard Box (3:07)
  8. Dark Horse (3:33)
  9. Hamburger Cemetary (4:23)
  10. Phantom of My Organ (5:09)
Aap
Deze muziek is ook gebruikt in de schitterende film 'Nói Albinói' die, als ik me niet vergis, door zijn broer Dagur Kari geregiseerd is. Slowblow is nl. Orri Kari. De beste tracks op dit album zijn voor mij 'Second Hand Smoke' (beetje Mouse on Mars-ish maar ingetogener), 'Aim for a Smile' (gebruikt in de aftiteling van Nói Albinói, mooi sober guitaar-liedje ondersteunt met Dylaneske vocalen), en 'Hamburger Cemetary' (met een prachtig crescendo naar het einde toe).
Er schijnt binnenkort een EP uit te komen van Slowblow.

Parabola
Een "lo-fi" cd die zeer de moeite waard is en perfect in om in deze tijd van het jaar te beluisteren. Kristin Anna Valtysdottir, zangeres van múm, brengt haar bijdrage ook op 4 nummers (oa I know you can smile en Phantom of my organ). De prachtige nummers, soms wat rommelig, maken dit een magisch plaatje om heerlijk bij weg te dromen. 4*

Parabola
Het doet me overigens ook aan Sparklehorse denken

opgenomen in slaapkamers en badkamers in reykjavík, hoor je potten, pannen, kachelbuizen, een hoop naamloze instrumenten en kristín anna van múm en maria van amiina naast de twee low-fi meesters van slowblow, waaronder regiseur dagur kari (noi albinoi & darkhorse).
heerlijke plaat! 4,5*