Carl Wilson - Youngblood (1983)

Label: Caribou

1. What More Can I Say (3:26)
  2. She's Mine (3:10)
  3. Givin' You Up (4:43)
  4. One More Night Alone (3:06)
  5. Rockin' All over the World (3:00)
  6. What You Do to Me (3:57)
  7. Young Blood (2:43)
  8. Of the Times (4:08)
  9. Too Early to Tell (2:50)
  10. If I Could Talk to Love (4:13)
  11. Time (3:03)
avatar van Poles Apart
De opvolger van het titelloze debuut uit 1981. Deze werd in de VS in februari 1983 uitgebracht, wederom zonder succes.

Net als op z'n voorganger is het grootste probleem hier het gebrek aan kwalitatief goede songs. En daar gaat het toch om. Het merendeel van de songs werd weer geschreven met Myrna Smith. Ook zijn er een paar, niet bepaald geslaagde covers, o.a. van John Fogerty's "Rockin' All Over The World".

Op Carl's zangpartijen is zelden iets aan te merken, ook hier klinkt de beste man weer fantastisch. De productie is beter dan op "Carl Wilson", wat resulteert in een coherent geheel, de plaat rockt ook wat meer, maar daar staat tegenover dat er dit keer geen positieve uitschieters of hoogtepunten te vinden zijn. Het kabbelt allemaal maar wat voort.

Dit was Carl's tweede en laatste solo album, hij zou vlak voor z'n dood in 1998 nog een album opnemen met Gerry Beckley van America en Robert Lamm van Chicago, dit werd pas in 2000 uitgebracht.

Wil je Carl op z'n best horen, luister dan nog eens naar "God Only Knows", maar beluister dit alleen als je een echte liefhebber van the Beach Boys of de Wilson broers bent.