Amelia Curran - War Brides (2006)

Canada
Folk
Label: WEA

1. Scattered and Small (3:34)
  2. The Furious Curve (3:31)
  3. No Won't Find Me (3:25)
  4. Time's a Ticker (3:02)
  5. Devils (2:26)
  6. Everything I've Got to Give (2:54)
  7. All the Ladies (3:52)
  8. Just a Tuesday (2:45)
  9. Love's Grave (3:03)
  10. The Sunday Song (2:04)
avatar van potjandosie
het vierde album van de uit St. John's (hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland & Labrador), afkomstige Canadese singer/songwriter Amelia Curran, die in de loop van de jaren vele nominaties heeft gehad en diverse "awards" heeft gewonnen voor haar albums.

Amelia Curran heeft eerder in haar leven geworsteld met problemen van depressie en was mede oprichter van een organisatie genaamd "It's Mental" die zich actief inzet voor mensen met mentale problemen.

op dit album staan 10 eigen nummers, voornamelijk "folky" songs met een vleugje country, waarbij de teksten voornamelijk over liefdes perikelen gaan, zoals verloren liefde, etc. nummers met titels als "Everything I've Got to Give" en "Love's Grave" en de titel van dit album "War Brides"spreken voor zich.

de muziek op dit album is spaarzaam geïnstrumenteerd, waarbij alle instrumenten voor rekening werden genomen door de producer Phil Sedore.

de song pareltjes op dit album zijn de opener "Scattered & Small" en de prachtige melodie van "You Won't Find Me", nummers die meteen "binnen" komen. de overige 8 nummers zijn fraai luistervoer, maar blijven niet echt hangen.

haar laatste album "Watershed" dateert uit 2017. heb geen idee of Amelia Curran nog professioneel actief is in de muziekwereld.

Amelia Curran: vocals, guitar
Phil Sedore: guitar, cello, mandolin, keyboards, harmonica, accordion, trombone, clarinet, harmony vocals
Lukas Pearse: upright bass (track 4)