Martyn - Great Lengths (2009)

Electronic / Dance

met The Spaceape

13. Brilliant Orange
  14. Natural Selection
tuktak
Hét album van martyn, die gewoon nederlands is (niks verenigd koninkrijk)langverwacht, veelbesproken en vol hoge verwachtingen. En zijn die verwachtingen dan ook uitgekomen? Nou zeker weten!

Martyn fietst zo makkelijk een nieuwe plaat in elkaar in elk willekeurig genre dat je er bijna jaloers van wordt. Deze gast heeft zo'n fijn gevoel voor ritmes en combinaties, die hij dan ook nog in zijn geheel eigen stijl continu weet te verweven.

Martyn is vooral bekend in de dubstep wereld, maar deze plaat is veel meer dan dat. Dit is techno, techhouse, house, dubstep doorelkaar heen, genre overstijgend. Zal hier nog wel eens wat dieper op ingaan, maar voor nu luister ik deze plaat gewoon continu achter elkaar.

avatar van T.O.
Leuk, dit is een beetje langs me heen gegaan. Zal snel eens checken

avatar van Yamato
Kan ik dit ergens beluisteren zonder de cd aan te hoeven schaffen?

tuktak
leuk om te zien die positieve waarderingen

Hmm, deze ook maar eens uitchecken. Vancouver is lekker iig

avatar van T.O.
Lijkt me een plaat voor op de Luisterpaal, maar daar is hij (nog) niet te vinden.

avatar van pimpamhenk
Vind het een erg sterk album voor nu, maar ik moet wel zeggen dat het ziekelijk hoge niveau van die broken/shadowcasting release hier nergens gehaald wordt. Wellicht had ik te hoge verwachtingen, maar ben een klein beetje teleurgesteld. Desondanks 4*.

Bericht verplaatst naar Martyn

avatar van Carolaah
Leuke plaat, relaxte tracks, klinkt allemaal wel fijn.
Heel rustig, soms mis ik daardoor wel een beetje een climax voor mezelf, het is net iets té chill ofzo

Daarom blijf ik steken op een 3,5

avatar van dj maus
tuktak schreef:
Hét album van martyn, die gewoon nederlands is.

tuurlijk... Martijn Dijkers is de naam

heeft nog een tijdje Nederlands gedaan op de Fontys in Tilburg toen ik daar ook zat

is toen van Eindhoven naar Rotterdam verhuisd en is daar drum & bass dj geworden, en logischerwijs doorgeëvolueerd naar de dubstep

neemt niet weg dat dit een fijn plaatje is

avatar van Erikpol
Yamato schreef:
Kan ik dit ergens beluisteren zonder de cd aan te hoeven schaffen?
Staat nu op de luisterpaal
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

DevendraBan
Voor degenen die dit plaatje nog niet kennen, zeker eens luisteren. Schitterende remixes van Flying Lotus en 2562.

mwoeb.
een dijk van een album. hoe close to perfect wil je 't hebben? martyn serveert de middenrifbewegende massa een cocktail van stijlen.

avatar van T.O.
Onze Martijn heeft dit album precies op het goede moment uitgebracht. Dubstep, of wat daar van over is, staat enorm in de picture en dit album biedt een soepele en toegankelijke versie van het genre, indrukwekkend gemixt met andere stijlen. Zonder aan kwaliteit in te boeten.

Meer dan bijvoorbeeld de albums met minimale technodub van landgenoot 2562, is dit bovenal een mooie introductie tot dubstep.

Wel een beetje jammer is het zwakke "These Words", je mag wat meer verwachten van die samenwerking.

avatar van Honkie
Heerlijke plaat. Waar het normaal een pokke-end fietsen is naar mijn werk, is gisteren dankzij deze plaat, zowel heen als terugweg voorbij gevlogen.

Lekkere 'andere' dubstep