Los Pekenikes - 20 Grandes Exitos (2003)

Spanje
Label: East West

1. Palomitas de Maiz "pop Corn (2:32)
  2. Cruz Y Raya (3:12)
  3. Nobles Contra Villanos (2:21)
  4. Kaskarrabias (2:19)
  5. La Marcha de los Saltamontes (3:03)
  6. Caja de Pimienta "pepper Box" (2:40)
  7. Cadena de Rosas (2:51)
  8. Remolino (2:57)
  9. Burbujas (2:55)
  10. Sinfonia del Cuco (2:31)
  11. Cielo Rojo Sobre el Golan (3:08)
  12. Tia Ursula (2:04)
  13. Polucion (3:00)
  14. Cachimba (3:51)
  15. Los Cuatro Muleros (3:18)
  16. Ole Ali (2:52)
  17. El Valor de 6 Penikes (2:47)
  18. El Bufon (2:29)
  19. Musical 2000 (2:40)
  20. Fiesta en La Corte (2:30)
avatar van RobbyT
Het jaartal 1966 klopt niet, maar wat een plaat. Boordevol instrumentaaltjes die jarenlang als achtergrondmuziek werden gebruikt voor verschillende programma's. Als klapper mag "Musical 2000" genoemd worden, die dertig jaar het grootste mysterie van "Bassie en Adriaan en het geheim van de sleutel" blijkt te zijn. Het is daar gebruikt als achtergrondtune voor een scene op het circuit in Zandvoort waar het perfect tot zijn recht komt.

Tjonge ik heb deze CD geprobeerd te bestellen bij twee verschillende bedrijven, maar beiden zenden me de verkeerde toe. Ze zien blijkbaar het verschil niet met de CD "Grandes Exitos", dus zonder de 20. Toch leveringsproblemen kennelijk. Die andere CD is ook leuk hoor, maar ik zou deze wel erg graag hebben.

avatar van Srananbloke
Ik weet niet wie degene was die de achtergrondmuziek uitzocht in de B&A series in de jaren '70 en '80. Maar wie het ook is, hij/zij is briljant....het gaf echt een extra dimensie aan bepaalde scenes in de series, zoals die achtervolgingen in de Sleutel en Diamant...yep, en ik zeg dit als B&A fan