Claro Intelecto - Warehouse Sessions (2009)

Electronic
Label: Modern Love

1. Thieves (5:05)
  2. New Dawn (6:26)
  3. Trial and Error (4:12)
  4. Signals (4:30)
  9. Hunt You Down (10:08)
  10. Momento (7:42)
  11. W6 (4:35)
Poa
Heeft een paar luisterbeurten nodig, maar nadat de subtiliteiten ontdekt zijn blijkt deze toch wel erg mooi te zijn.

3.5 - 4.0

avatar van John Doe
Dat geldt voor de muziek van Mark Steward in het algemeen wel. Absolute kwaliteit wat hij maakt.

Dit is een verzameling van vijf Warehouse Sessions 12''-en met het laatste nummer 'W6' als bonustrack. De nummers zijn meer dansvloer gericht dan op andere releases, hoewel de nummers niet uptempo te noemen zijn. Het is wel 4/4 muziek die kan doen denken aan illegale feesten van vroeger in gekraakte warenhuizen op industrie terreinen. Het industriële repetitieve karakter doet ook denken aan de dansmuziek die uit de industrie stad Detroit is gekomen. Vooral de muziek van minimal techno pionier Robert Hood uit Detroit vertoont gelijkenissen met deze Warehouse Sessions. De beats en basslines zijn verder vooral geinspireerd door Chicago's acid house uit '86-'89. Mooie heldere, crispe geluiden worden gebruikt en de uitwerking is erg atmosferisch. Soms is er wat dubtechno geluid te horen dat de producer wel vaker opzoekt. Waar veel (maar niet alle) acid house en techno lomp kan overkomen klinkt dit erg uitgebalanceerd en genietbaar. Goede geval van moderniteit.

De CD is trouwens 11.50 hier bij Rush Hour, relatief wel een goede prijs en heb 'm ook al in huis daarom.

tuktak
minimal techno van het ultieme soort. ondanks de gigantische hype rond het genre zal dit volgens mij nooit aanslaan. te minimaal en te techno.

thejazzscène
John Doe schreef: