Big Bill - Big Bill (1975)

Alternatieve titel: The Original Ene Mee Hesp

Belgiƫ
Blues / Rock
Label: Persifal

1. Ene Mee Hesp * (2:22)
  2. Stoose Blues * (3:09)
  3. Pirre for President (3:15)
  4. Vismarkt Boogie (2:14)
  5. Voordeur Blues (4:29)
  6. Ene Mee Hesp (2:22)
  7. Vosseweg Tune (4:24)
  8. Fuif In't Midden van de Stad (3:32)
  9. Space Caca del Toro (6:08)
  10. Frakke (3:12)
  11. My Friend Stan (3:49)
avatar van Lee Malone
Pure Belgische Blues en Rock geschiedenis. Uiterst merkwaardig dat dit op MuMe nog onontgonnen terrein blijkt te zijn! Dat ondanks dat "Ene Mee Hesp" toch één van de best gekende Belgische rocknummers uit de jaren '70 zou moeten zijn.

Dit album is eigenlijk een compilatie van zowel de LP "Big Bill" uit 1974 (nummers 3-11) en de kort daarvoor uitgebrachte single Stoose Blues-Ene Mee Hesp (nummers 1 en 2). Naast Big Bill zelf spelen hier bijvoorbeeld ook Jean-Marie Aerts (zowat België's beste gitarist) en Jean Blaute mee.
Schitterend album, zonder zwakke momenten! Wat mij betreft Belgisch cultureel erfgoed!