Sarah McLachlan - Surfacing (1997)

Canada
Label: Arista

1. Building a Mystery (4:07)
  2. I Love You (4:44)
  3. Sweet Surrender (4:00)
  4. Adia (4:05)
  5. Do What You Have to Do (3:47)
  6. Witness (4:45)
  7. Angel (4:30)
  8. Black and White (5:02)
  9. Full of Grace (3:41)
  10. Last Dance (2:33)
  11. Sweet Surrender [Jazz Version] * (3:12)
  12. Prayer of Saint Francis * (2:01)
Geweldige zangeres met dito nummers.

En dito remixen, al zijn die credits natuurlijk voor de producers erachter.

Uwibami
Sarah McLachlan is 1 van mijn heldinnen, samen met de alsook uit Canada afkomstige Tegan and Sara.

Sarah kan ongelooflijk mooi zingen en haar stembereik is de grootste die ik ken. Ik heb alles van haar, alsmede vele fanclub cds.

avatar van musicfriek
Uwibami schreef:
Sarah kan ongelooflijk mooi zingen

Absoluut met je eens en daarom is ze ook een van mijn favoriete zangeressen. Iemand met een stem als haar blijft gewoon een genot om naar te luisteren. Ik bedoel, van dit album, neem nou Angel.. zo mooi gezongen, daar kunnen niet veel zangeressen tegen opboksen

avatar van EGpower
Adia is echt een wereldplaat.

avatar van Carolaah
Vind haar stem ook echt prachtig..
daarop gebasseerd zou ik haar absoluut 4 sterren geven..

Alleen die nummers worden met toch iets té zoetsappig..
iets too much, gaat er bij niet echt in.

Toch maakt het stemgeluid het fijn om aan te horen. Al krijg ik vaak wel neigingen om een andere cd op te zetten vanwege die iets te blije diepgaande zoetigheid.

avatar van Snakeskin
Er zijn betere vrouwelijke songwriters, maar haar grote doorbraak met het zweverige "Angel" was terecht. Mooi nummer.

avatar van FunkStar
Mooie, lieve liedjes zoals Angel, Adia en Building a Mystery. Geweldige stem. Deze CD vanmorgen nog even uit de kast getrokken.

avatar van Smallprint84
En ''Full of Grace'' niet te vergeten.
Buffy S2-Becoming (Buffy verlaat Sunnydale met de bus)

avatar van Shelter
@Funkstar, Angelis geen lief liedje hoor Het gaat over een vriend die verslaafd was en is overleden aan heroine.
Het gevoel dat hij heeft als hij de drugs neemt is het gedeelte "you are in the arms of an angel" etc. Desondanks wel een prachtig nummer, vol melancholie en ook "accpetance".

avatar van Shelter
Ik vind dit het beste werk van haar en niet omdat Angel hier opstaat wat een van de beste nummers ooit is naar mijn mening.
Ook Building a mystery, Sweet Surrender, Adia en full of grace zijn hemels.

avatar van Pietro
De stem van Sarah McLachlan is voor mij als een warme deken die ik over me heen trek in deze koude, donkere winterdagen. Dit is gek genoeg de enige plaat van haar die ik heb, want haar muziek en dan vooral haar zang smaakt zeker naar meer.

Het heerlijke Building a Mystery is mijn persoonlijke favoriet op deze Surfacing en heeft alles in zich om te blijven boeien. Aida is ook top, terwijl de rest van het songmateriaal ook heerlijk wegluistert zonder echt memorabel te zijn. Is dat een schande? Nee hoor, want zelfs ondanks de wat gladde productie blijft de stem van McLachlan voor mij moeiteloos overeind.

Een plaat die na 22 jaar nog maar weinig aan kracht heeft ingeboet: 4*.

Vandaag deze cd voor 2 euries op de kop getikt.
Prima stem.
Mag dan wel een “oude” cd zijn, voor mij is die nieuw!
Het beluisteren meer dan waard.
Goed blijft goed, 4 sterren