Peaky Pounder - r_AW Essential .02 (2004)

Dance

18. Rude Awakening - Headhunter
  19. Peaky Pounder - Kaksi
  20. Peaky Pounder - Viimeinen
avatar van Onderhond
Met die nieuwe Peaky EP net uit, ook deze maar eens terug opgezet. Naast al het technische geleuter staat of valt een mix voor mij met de muziekkeuze, en daar loopt het bij Mr Pounder niet snel mis natuurlijk.

Naast een resem eigen tracks, ook de groten van TTM en enkele onbekendere artiesten (voor mij dan) in het begin. Veelal gaat het dan om iets conventionelere techno, maar wel mooi binnen Peaky's straatje. Mix begint lekker met "Ensimmainene", track van hem die ik nog niet kende. Wat rustiger allemaal, hoewel het toch al stevig doorbeukt. Na "Testaa" valt de mix wat terug op normalere techno, tracks die ik op een avondje uitgaan nog best zou kunnen tegenkomen. Wel in één van de hardere sets dan. Vooral "Everybody Speaks" kan wel bekoren, met dat vele samplegeknoei. Klein dipje komt er met "Hammerhead VIP", gelukkig wel gevolgd door een stevig en heerlijk trackje, z'n eigen "Aja Hitaasti", wat het niveau terug tilt naar waar het hoort te zijn. Hierna volgen ietwat vreemdere trackjes, maar wel zeer fijne.

Deel twee van de mix wordt grotendeels ingepalmd door TTM geweld, met voorop Xaphan en als topper uit de hele set, "Fregat". Klinkt lekker vitaal en extreem dansbaar. Track 13 tem 15 vormen een wat rustiger geheel, iets waar ik nooit zo op zit te wachten in mixen. Ik ken de theorie van de climaxen, ben het er alleen niet altijd zo mee eens . Mix komt weer volop op tempo met "Gnomes (Hellfish Mix)". Blijft toch één van de beste track van dit jaar. Gevolgd door meer geweldig werk uit eigen stal. "Viisi" klinkt fenomenaal en vormt makkelijk het derde hoogtepunt uit de set. Setje wordt afgerond met nog enkele lekkere knallers van Rude Awakening en Peaky zelf, en zo krijg je op dit mixalbum echt 66 minuten lang kwalitatieve darkcore (richting techno) voorgeschoteld.

't Blijft een mixalbum natuurlijk, niet direct mijn favoriet soort albums, maar de mix zelf is wel erg lekker. Dikke 4* voor dit CDtje.

avatar van BoordAppel
Het beukt lekker door van begin tot eind en het zal op feestjes ongetwijfeld leuk zijn maar er zit zo ontzettend weinig variatie in dat het gaat vervelen. Paar leuke nummers (Fregat, Gnomes Tinker with Time, Kaksi) maar over het algemeen veel te saai.

Met dank aan de luisterpaal van 3voor12 trouwens. Heb me voorgenomen om elke dag een ander album daar te gaan beluisteren dus verwacht van mij nog maar wat afwijkende stemmen .

avatar van Goodfella
Daar kan ik wel een klein beetje inkomen BA. Dat heeft namelijk alles te maken met het fenomeen dat "schranz" techno heet. Blijkbaar is Peaky daar dankzij de Club r_AW feestjes ook ten prooi aan gevallen, want na een heerlijk schraal en schrapend begin en het ijzersterke Testaa begint de duffe ellende. Viper XXL, Andreas Kremer en Ophidian (met deze track duidelijk in minder goede doen dan normaal) staan allemaal garant voor van die suffe, dooie beuktechno.

Hier zitten Aja Hitaasti, The Duck Rape Game en Fregat tussen als positieve uitschieters, maar die worden weer gevolgd door kansloos werk van Frank Kvitta en vooral Remus. Pwoah wat een ongetalenteerde minimumlijer is dat zeg.

Palindrome vormt echter voorzichtig de opmaat voor een geniaal einde van deze set. Beetje bij elkaar gejat trackje, maar leuk gebreuk van samples en het stampt .

Tja dan komt toch echt de crème de la crème van TTM aan de beurt, met Gnomes.. en het schandalig VETTE Viisi als lijstaanvoerders. Maf dat die laatste slechts op een Demolition EP is uitgebracht ipv de nieuwe plaat van Peaky zelf. Geniaal verkrachte pianomelodie overgoten met typisch Peakyaans gestuiter.

Beetje onevenwichtig allemaal dus, Peaky slaat op de TTM feestjes tegenwoordig dan ook niet voor niets het bruggetje tussen dom technogebeuk en het werk waar 'ie dit setje mee afsluit.

avatar van Kos
Kos
Ik zag 'm bij de luisterpaal staan zoals hierboven al vermeld werd, maar al heel snel afgehaakt.

Dit soort techno, -core, weet ik hoe heet, is toch echt te vermoeiend voor me. Kan er helemaal niks mee, wat me zelden gebeurt eigenlijk.

Op bepaalde feestjes kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar thuis?

avatar van Onderhond
wat me zelden gebeurt eigenlijk.

Bof, 't zijn de enige berichtjes die ik van jou te zien krijg

Voor mij de beste plaat van de r_AW serie.

3.5/5