Michelle Shocked - Short Sharp Shocked (1988)

Folk / Pop
Label: Mercury

1. When I Grow Up (3:29)
  2. Hello Hopeville (2:54)
  3. Memories of East Texas (3:33)
  4. (Make the Run to) Gladewater (3:03)
  5. Graffiti Limbo (3:37)
  6. If Love Was a Train (4:03)
  7. Anchorage (3:22)
  8. The L & N Don't Stop Here Anymore (4:07)
  9. V.F.D. (2:47)
  10. Black Widow (2:36)
  11. Fogtown [Hidden Track] * (2:25)
EVANSHEWSON
Anchorage zul je wel kennen van op de radio. Biezonder sfeervol plaatje is dit. Singer-songwriter met blues en country-invloeden, het kan ook wel eens in het vakje roots gestopt worden, mij maakt het niet uit in welk vak, feit is dat dit een erg sfeervol plaatje blijft, zelfs na al die jaren.

****

Zonder meer de volle vijf sterren waard. Een van de hoogtepunten uit de jaren tachtig. Tijdloze klasse.

Maar ga vooral op zoek naar de heruitgave met een bonus cd met meer dan twintig single b-kantjes, live versies en andere lekkernijen.

avatar van Sunderland
Via de Mumeladder Michelle Shocked herontdekt. Een naam die 20 jaar geleden wel eens door mjin broer werd genoemd waar ik vervolgens nooit wat mee gedaan heb.

Ik moet ook zeggen dat deze muziek nu beter past in mijn smaak dan 20 jaar geleden. Dit is meer dan 4 sterren waard maar ze moet voorlopig de concurrentie aan met de hedendaagse folkzangeressen waar ik veel naar luister.

avatar van JJ&Joan
Alleen al voor "When I grow up": Michelle Shocked Forever!

avatar van _Rene
Wat een aangename verrassing. Ik verwachtte een punkplaat en kreeg een van de beste singer-songwriter-albums dat ik in tijden heb gehoord. Voor een volledige recensie, zie: Onder de naald: Michelle Shocked - Short Sharp Shocked (1988) - onder-de-naald.blogspot.nl

avatar van pejo
Wat een topplaat, zelfs na 30 jaar. Staat als een huis. If love was a train....woow!!!

avatar van Pietro
Dit album is voor mij een van de beste ontdekkingen die ik de laatste jaren heb gedaan. Ik hoorde jaren geleden eens het schitterende Anchorage en toen ging ik direct overstag. Niet lang daarna heb ik dit album aangeschaft.

Michelle Shocked heeft een stijl die het midden houdt tussen pop, folk, country en een vleugje blues. Ze doet me soms wat denken aan Suzanne Vega, maar heeft meer dan voldoende eigenheid om een plaat lang te blijven boeien. Dit album bevat alleen maar hoogtepunten: 5*.

avatar van R-Know
Kwam de plaat zojuist weer tegen. Kon het niet laten, weer helemaal gedraaid. Prachtig.
'Anchorage' lekker weer. Vroeger op de radio.
Nu weer even 3 minuten de jaren 80 terug.