DuvelDuvel - Aap-O-Theek (2004)

Label: Top Notch

1. Intro (0:25)
  2. Eigen Shit (3:31)
  3. Iemand Moet het Doen (3:44)
  4. Spietkong (4:03)

15. Lawness (4:01)
  16. Luister (3:53)
  17. Bun Arrogant (3:57)
  18. Ziel [Skit] (0:48)
  19. Tis Leuk Geweest (4:03)
  20. Tingi Puf (3:15)
avatar van Weirdo Wizzy
Niet dat ik veel NL hiphopalbums van voor naar achteren heb geluisterd, maar ik vind deze misschien wel de beste. Heerlijke beats en de losse aanpak van de rappers bevalt me wel. De lyrics gaan vaak nergens heen maar dat stoort me totaal niet; sterker nog, het is juist de charme van deze plaat. Staan ook nog opvullertjes op hoor maar (met name in het eerste gedeelte) geweldige nummers als 'Eigen Shit' en 'Iemand Moet Het Doen'. Naar het einde toe krijgen we dan nog 'Lawness' met een moddervette openingsvers van Duvel zelf (ben sowieso wel blij dat hij het leeuwendeel van de raps voor zijn rekening neemt). En dan nog die outro met die toffe scratches. 'Luister' is ook erg lekker met die beatswitch in het midden van het nummer (en ook best grappig dat hij zijn vervolgens met precies dezelfde vers op de proppen komt).

4 ster

avatar van Weirdo Wizzy
BBB is eigenlijk heel slecht, maar ook weer niet

Zo'n album is het ook voor mij: ik kan er van alles op aanmerken, maar som der delen is een feest om naar te luisteren. En het is ook een heel eigenzinnig album en met twintig nummers pissen ze wel eens naast de pot. En die teksten gaan vaak nergens over (Rein op Tis Leuk Geweest...waar de fuck gaat dat over). Maar de teksten, beats, het hele geheel is wel lekker speels.

avatar van Kos
Kos
geplaatst:
'Kom en eet m'n brood als een kankereend' blijft toch wel 1 van de hardste NLhop lines ever

Kos schreef:

Niet dat ik per se iets tegen dat grofgebekte heb, maar als dit al één van de hardste NLhop lines is, dan moet de rest van de NLhop lines toch wel van treurigstemmende dieptrieste lulligheid zijn.
Want "Kom en eet m'n brood als een kankereend" stelt natuurlijk ook geen ene reet voor. Dat snap je zelf ook wel.

avatar van Kos
Kos