J.R. Blackmore - Between Darkness and Light (2006)

1 stem

Duitsland
Metal / Rock
Label: Twilight

1. Between Darkness and Light (Part 1) (3:39)
  2. Nine Lives (4:20)
  3. Time Travelling (4:42)
  4. Recall the Past (4:11)
  5. Dreams (6:15)
  6. Invisible Touch (3:38)
  7. Sheet Lightning (4:12)
  8. Tears of the Dragons (4:47)
  9. Total Eclipse (5:53)
  10. Between Darkness and Light (Part 2) (3:44)
avatar van Bluebird
Na jaren in de Duitse metalscene actief te zijn geweest bewijst Jürgen Richard Blackmore, (inderdaad, de zoon van) met dit laatste fraaie geheel instrumentale album wederom dat de appel niet ver van de boom valt. Hij zal nooit zijn vader kunnen vervangen (wil het niet eens) maar hij doet het zeker niet slecht en zal daar waarschijnlijk zijn hele leven aan vast blijven zitten. Had ie maar een vak moeten leren.

avatar van Sinner
Tja hij zoekt het natuurlijk ook een beetje zelf door echt letterlijk in de voetsporen van papa te treden in Over The Rainbow. Waar hij het overigens ook redelijk doet - leuke coverband met een uitstekende setlist en we komen waarschijnlijk toch nooit dichterbij een echte Rainbow reunie.

Deze plaat ken ik niet (was me uberhaupt helemaal niet van Jurgen zijn bestaan bewust) maar ga hem vroeg of laat wel een keertje opzoeken.

avatar van Bluebird
Over The Rainbow zou een coverband zijn? Rare stelling eigenlijk voor een band die voor 80% uit originele leden bestaat en de resterende 20% ook nog eens bijna een kopie van Blackmore zelf is. Het zal wel veranderen als er hopelijk een album van komt. Je kunt zo langzamerhand beter Deep Purple een coverband noemen.

J.R. Blackmore's cd's heb ik nog nooit ergens in een winkel gezien en stonden aldaar ook nergens in het bestand. De mijne heb ik online besteld. Waarschijnlijk in eigen beheer uitgebrachte gelimiteerde oplagen.

flebbie
Bluebird schreef:
Hij zal nooit zijn vader kunnen vervangen (wil het niet eens)

vandaar dat ie papa's plaats in neemt in Over The Rainbow

avatar van Bluebird
Tja, als iedereen er zin in had behalve de baas zelf dan vraag je zn zoon toch?

flebbie
Zo is dat. Nu maar hopen dat Blackmore sr. wel te porren is voor die Purple mark III reunie waar al een tijdlang sprake van is.

avatar van Bluebird
Als we dat nog gaan meemaken vreet ik een bezemsteel op.

avatar van Sinner
Bluebird schreef:
Over The Rainbow zou een coverband zijn?

Tja. Het was wat mij betreft de band van Blackmore en in de tweede plaats Dio. Alle overige leden waren uitwisselbaar. Wie er nou op de bas, drums en en keyboards speelt daar maalt bijns niemand om. Bij Deep Purple lag dat net weer wat anders. (en daar is toch ook nog 60% van de MK II bezetting actief).

Wat betreft een MK III reunie van DP. Deel ik de bezemsteel wel. Het zou al moeten treffen als Coverdale/Hughes/Lord/Pace nog ooit in een band met grompelsteeltje terecht komen. Aan de andere kant... misschien kunnen ze hetzelfde trucje doen als "die andere band" en onder de naam Stormbringer gaan toeren of zo...

Hm. Zal ik hem wel eens ooit online of via Ebay proberen te scoren of zo.

avatar van Bluebird
Ik weet het niet hoor.............. DP heeft 4 zangers, 3 bassisten, 3 gitaristen en 2 toetsenisten versleten en de naam ''coverband'' is nog nooit opgedoken. Het zal er zoals eerder gezegd wel mee te maken hebben dat er geen album is maar dat er voorlopig alleen getourd wordt. Dus oud materiaal wordt ''gecoverd'' door authentieke bandleden die dat in het verleden zelf allemaal ooit op de planken hebben gebracht.
Papa Ritchie zal er wel een stokje voor hebben gestoken toen hij al dat oude zeer weer op zag komen draven en wou liever zijn zoon een carrieresprong bezorgen.

En natuurlijk is het allemaal nog in het beginstadium. De band moet eerst nog bewijzen voldoende creativiteit en eenheid te bezitten om werkelijk een nieuwe Rainbow te lanceren.

Het is bovendien af te wachten in hoeverre Jürgen een eigen gezicht heeft of deel wil uitmaken van een ''familiebedrijf''. Daarbij heeft hij een veel gemoedelijker karakter, is meer technicus en mist als Duitser naar mijn gevoel teveel de typisch Britse excentriciteit van paps wat in eventueel nieuw materiaal zeker terug te vinden zal zijn........