Duane Eddy - Have 'Twangy' Guitar-Will Travel (1958)

Label: Jamie

1. Lonesome Road (3:09)
  2. I Almost Lost My Mind (2:18)
  3. Rebel Rouser (2:23)
  4. Three-30-Blues (3:33)
  5. Cannonball (1:55)
  6. The Lonely One (1:42)
  7. Detour (2:12)
  8. Stalkin' (2:27)
  9. Ramrod (1:42)
  10. Anytime (2:19)
  11. Moovin' 'N' Groovin' (2:05)
  12. Loving You (2:10)
  13. Up and Down * (1:58)
  14. The Walker * (2:01)
  15. Mason Dixon Lion * (1:53)
avatar van LeRoi
Je waant je meteen in een Pulp Fiction-achtige omgeving bij de tonen van Duane Eddy
Gedateerd? In zekere zin wel ja..
Leuk? Nog steeds!

N.b.
Ook de Beach-broertjes moeten ooit door Duane zijn geinspireerd: luister maar eens naar Moovin' N Groovin'...

Father McKenzie
Zijn "because They're Young" werd als begintune gebruikt voor een radioprogramma The Pré Historie;

YouTube - Duane Eddy - Because They're Young (HQ)

Lekker hé?

En Rebel Rouser, wèl op dit album terug te vinden;

YouTube - Duane Eddy - Rebel-rouser

avatar van LeRoi
GE-WEL-DIG!...... Father!

Zelf heb ik daarom 'voh weinug' de verzamel 'Because There Young' aangeschaft: heb je gewoon beide klassieke nummers op 1 schijfje!

avatar van Metalhead99
Door een tip gevonden. Lekkere instrumentale rock 'n' roll. Duane Eddy heeft jammer genoeg niet veel muziek uitgebracht, want hier kan ik wel wat meer van luisteren.

avatar van ArthurDZ
Geweldige instrumentale rock van één van de eerste blanke gitaargoden! Vooral Rebel Rouser is echt om van te smullen.

avatar van jorro
Het album hooft nog 3 weken in de UK albumlijst gestaan. Kwam daar binnen op 31 mei 1959 op een 8e plek. Hoogste positie was op 6.
Het eerste hitje in een behoorlijke serie.

Wel erg gedateerd deze muziek. Jammer van de eveneens prominent aanwezige blazers, maar ook dat was destijds te doen gebruikelijk.
Mijn favorieten : Cannonball, Detour, Moovin' 'N' Groovin'

avatar van AOVV
Erg tof, instrumentaal album (enkele sporadische, woordloze backing vocals uitgezonderd) van Duane Eddy en The Rebels. Hoofdrolspeler is natuurlijk Eddy zelf, met zijn fijn, ritmisch en levendig gitaarspel.

Ontspannend plaatje om te beluisteren, al klinkt het soms misschien wat oubollig. Rebel Rouser werd trouwens ook gebruikt als titelsong van de onvolprezen Vlaamse serie Duts!

3,5 sterren