Evil Activities - Evilution (2008)

Dance
Label: Neophyte

1. Evilution (5:39)
  2. Cold as Me (5:56)
  3. No Place to Hide (5:41)
  4. To Claim the Future (5:28)
  5. Raw to the Floor (5:08)
  6. Extreme Audio (4:11)
  7. The Way I Am [Endymion Remix] (5:08)
  8. Never Fall Asleep (5:53)
  9. From Cradle to Grave (6:14)
  10. Quiet Dedication [Neophyte & tha Playah Remix] (5:12)
  11. Klaar Om Te Rossen (4:41)
  12. Nobody Said It Was Easy (5:26)
  13. Vengeance (5:48)
  14. Rocking with the Best (5:22)
  15. Murder (5:44)
  16. Nothing (5:07)
  17. Raise It Up (5:37)
  18. 2008 Skulls [Headbanger Remix] (5:24)
  19. Invincible (6:24)
  20. Do You Like Bass? [Tha Playah Remix] (4:50)
  21. Step Up (3:34)
  22. Pokkeherrie (2:14)
avatar van TonyT
Evil activities weten altijd een heerlijke sfeer te creeëren wanneer ze draaien, hun tracks slaan goed aan op de mainstream hardcore fans en ze hebben duidelijk een eigen style.
Afwisseling is er genoeg te vinden op dit album, van een beukplaat als 'pokke herrie' tot een commercieel meesterwerk 'Nobody said it was easy'.

Een geweldig album dus

Evilution, wat een indrukwekkend album! Het eerste nummer, Evilution zet dan ook meteen de toon. Ik vind dit persoonlijk een hele leuke en gepaste intro. Duister, mystiek en de boodschap die erachter zit vind ik persoonlijk geniaal. De harde kicks en de onvergetelijke melodie maken het dan ook geheel af.
Daarop volgt Cold as Me, ook een geslaagd nummer, waar ik mij perfect in kan vinden. Met enkele geslaagde kicks om kippenvel van te krijgen! Ik kan over het algemeen alle nummers wel smaken van Evil Activities, dus ik ga maar snel nog even de hoogtepunten van dit album eventjes aanhalen.
Never Fall Asleep vond ik anders ook nog altijd even super als voorheen, de plaat heeft zijn glans zeker nog niet verloren na al die tijd.
Quiet Dedication was dan ook nog een oerdegelijke plaat gemixt door een geweldig duo, als je het mij vraagt. Dan heb ik het over Neophyte & Tha Playah, natuurlijk! Tha Playah maakt vooral veel lekkere nummers, bij dit nummer is dat dan ook niet anders.
Nobody Said It Was Easy, wat moet ik zeggen? Iedereen kent deze meesterlijke plaat wel. Het nummer blijft nu al een absolute klassieker, die het altijd goed doet op feestjes. Murder blijft ook wel een favoriet van mij, enkel komt dit nummer wel iets te traag op gang, wat wel spijtig is, uiteindelijk is dit al bij al een topnummer, vind ik.
Raise It Up weet dan weer te imponeren op mij vanwege zijn goede opbouw en weet dan ook zeker te bekoren, met het gepaste hoge volume en knallen maar!
Tenslotte vind ik Pokkeherrie een geslaagde afsluiter, lang duurt het nummer wel niet, maar de kicks zijn hier wel snoeihard te noemen. Nu ben ik wel misschien erg positief, denken jullie waarschijnlijk? Wel, Evilution verdient het over de hele lijn, als je het mij vraagt. Evil Activities zet hier een welgemeende topprestatie neer.

avatar van yoghidrink
Precies de hardcore waar ik van houd: keiharde bass, melodietje en wat lyrics.
Een nummer als Pokkeherrie vind ik minder.

Deze cd staat nog vaak aan in de auto

avatar van Ralph 1983
Dit is voor mij het beste hardcore album van het jaar 2008, ik kocht hem op de release party in Hollywood Music Hall te Rotterdam waar ook veel van die nummers voor het eerst werden gedraaid.

De titeltrack van dit album is erg goed, het klinkt duister en zo hoort de eerste track van een album te klinken.
Cold As Me is ook erg goed, de samenwerking tussen EA en Tha Playah is erg goed. Beide stijlen komen tot hun recht, de opbouw van dit nummer is ook top.
No Place To Hide blijft nog steeds tijdloos, dit is een van de eerste hardcore nummers waar ook emotie in zit. De zang in dit nummer is gedaan door voormalig K-Otic zangeres Rachel Kramer, want als ze de samples van Björk hadden gebruikt dan konden ze het niet uitbrengen, maar toch heeft EA er goed werk van gemaakt.
To Claim The Future is ook goed, in het begin vond ik dit een topnummer maar toch is die wel wat minder geworden. EA en Endymion zitten voortdurend titels van elkaars nummers te schreeuwen, de opbouw is ook wel goed al hadden de kicks wat harder gemogen dit lijkt wel bijna op hardere hardstyle. De melodie van dit nummer komt uit Silver Bullet van Donkey Rollers.
Raw To The Floor is ook erg sfeervol, de opbouw is erg goed en verder mist het niks.
Extreme Audio is ook wel goed, het is iets wat vele niet verwachten van EA maar zo af en toe hoort dit er wel bij. Het is expirimenteel, maar toch ook wel lekker voor de verandering.
Endymion heeft een goede remix gemaakt van The Way I Am, de break is erg mooi en de Jay-Z sample is ook erg goed gebruikt. Al vind ik het origineel van The Way I Am net wat beter.
Never Fall Asleep is ook wel leuk, in het begin vond ik dit ook een topnummer in 2005, helaas is die wel kapot gedraaid maar toch is die zo af en toe nog wel leuk.
From Cradle To Grave is ook erg goed, dit nummer is het anthem van de gelijknamige Nightmare In Rotterdam party wat op 22 maart 2008 plaats vond in Sportpaleis Ahoy, Rotterdam. Die samenwerking kwam in stand omdat Nosferatu en EA al heel lang plannen hadden om wat nummers samen te maken voor dat album. Toen er nog niks bekend was van dat Nightmare anthem besloten ze om het te doen.
Quiet Dedication is ook een goede remix, dit is een remix van de 2 EA klassiekers Be Quiet en Dedicated in een nummer. De opbouw is wel goed, de Xzybit sample is goed gebruikt. Toch heb ik liever van beide nummers het origineel, maar het neemt niet weg dat het een goede remix is.
Klaar Om Te Rossen is het eerste nummer van de formatie Neophyte Records Allstars, waar (toen) alle artiesten van dat label besloten om een nummer met zijn vieren te maken. Het is wel een leuk nummer en een grappige afsluiter van cd 1.

Cd 2 opent met Nobody Said It Was Easy, dat is ook nog steeds een erg goed nummer. Bradon Grobler is verantwoordelijk voor de zang, het is niet Chris Martin van Coldplay die dit doet want als ze dat met die sample deden dan mocht die niet uitgebracht worden. Kelly de frontman van EA deed de piano in dit nummer.
Vengeance wat hij samen met Endymion deed is ook erg goed, die is wel beter dan To Claim The Future. De samples uit de film Running Scared zijn erg goed gebruikt en de opbouw is ook zeer goed.
Rocking With The Best, dat is voor mij toch het beste nummer van dit album. Toen ik die voor het eerst hoorde was ik er helemaal verkocht van. De opbouw is erg mooi, de raps van P. Diddy is ook erg goed en de zang van Rachel Kramer en de break in dit nummer is ook helemaal geweldig.
Murder wat EA samen met Panic heeft gemaakt blijft ook heerlijk, de synth is briljant gedaan en het heeft een heerlijke drive.
Nothing wat Kelly samen met MC Ruffian heeft gedaan is ook erg goed, de teksten in dit nummer zijn goed en de opbouw is ook briljant.
Raise It Up samen met Tha Playah is ook goed, al is die net wat minder dan Cold As Me. De vocal van Mike Redman is ook goed.
2008 Skulls is een remix van de Masters Of Ceremony klassieker Skull****, de samples van de film Full Metal Jacket in dit nummer blijft gewoonweg briljant maar qua opbouw gebruik heeft Headbanger minder werk afgeleverd.
Invincible is wel goed, de stem van Alee is goed gedaan, toch mist dit nummer iets.
Tha Playah heeft een goede remix afgeleverd van Do You Like Bass? Hij heeft er een soort EA megamix van gemaakt wat opzich niet verkeerd is.
Step Up is nog wel leuk, het is hard en snel maar verder ook niet heel bijzonder.
Pokkeherrie is wel een leuke afsluiter, de samples van Ome Henk zijn erg leuk gebruikt en verder heeft het nummer wel humor.

Evil Activities heeft inderdaad een top prestatie neer gezet, dit album kent vele parels die het bij mij nog steeds goed doen. Dit album laat ook zien dat hardcore vele gezichten kent, van hele mooie nummers tot grappige nummers. Al zijn sommige nummers wel minder geworden, maar goed je kan niet altijd naar geweldige nummers luisteren, dus het is evenwicht voor tegenwicht. Zelfs mindere nummers kunnen later betere nummers worden.

Zelfs na dit album heeft EA ook goede nummers waaronder Pray For Me, Sick Of It All en Imperial.

avatar van yoghidrink
@Ralph

kijk, das nog eens een recensie.