Blues Explosion - Damage (2004)

Rock / Blues
Label: Mute

1. Damage (2:25)
  2. Burn It Off (2:56)
  3. Spoiled (3:33)
  4. Crunchy (3:40)
  5. Hot Gossip (3:31)
  6. Mars, Arizona (2:25)
  7. You Been My Baby (3:22)
  8. Rivals (1:55)
  9. Help These Blues (3:50)
  10. Fed Up and Low Down (4:06)
  11. Rattling (4:17)
  12. Blowing My Mind (3:46)
  13. Grinding * (3:06)
  14. The Funky Gremlin * (3:06)
Jon Spencer als toevoegsel is weggelaten op dit album, maar dat is verder ook het enige dat anders is. Lekkere rock/blues. Een album waar je goed van uit je dak kunt gaan. Op z'n tijd altijd erg fijn, maar album van het jaar of iets dergelijks: nee, niet helemaal voor mij. Het laatste nummer is trouwens wel heel erg Hendrix.

avatar van Tribal Gathering
Het is toch net iets minder scherp dan hoogtepunten als Orange en Now I Got Worry. Iets minder puntig en iets meer blues dan gebruikelijk. En hoor ik daar een vleugje Tom Waits in Help These Blues. Toch luistert deze ook weer prima weg. Voorlopig maar even parkeren op 3,5 ster.

avatar van Ronald5150
"Damage" van Blues Explosion, voorheen bekend als de Jon Spencer Blues Explosion, is een intrigerende mix van rock en blues, waarbij je goed moet luisteren om de blues te ontdekken. Blues Explosion is gewoon een rock & roll band van het vuige, rauwe en ruwe soort. Niks geen glad geproduceerd geluid, gewoon stampen en beuken. Toch heeft deze ongepolijste aanpak een sympathieke plaat tot gevolg. "Damage" bevat aanstekelijke en energieke rock & roll met wat accenten uit de blues. Verstand op nul en gaan!

avatar van Koos R.
HEERLIJK! Stampende, zwetende, swingende, grommende, knellende, uit-je-dak-gaande, energierijke puntige mix aan vuige(re) blues en rock ' roll. Opperbeste garagabluesrock. Niet het album om telkens of op rustigere momenten op te zetten. Wel het album als je een energiestoot kan gebruiken of weer even uit je dak wilt gaan.

Veel vlotte tot snelle nummers die lekker in elkaar overgaan. Amper bekomen van het nummer of het volgende nummer gaat al weer aan. Her en der een rustpunt, voor zover je kan spreken over een rustig nummer. Damage begint nog relatief rustig om te eindigen in een kleine chaos. Verward kijk je op, om direct gepakt te worden door het ritme van Burn it Off. De over-de-top explosie, orgasme-achtige Mars Arizona, ik blijf uit mijn dak gaat bij dit nummer. En de aankondiging in Help these blues, zo zie je een rockshow graag beginnen.

Het album, ik zet 'm niet heel vaak op. Maar als die op gaat......