William Orbit - Pieces in a Modern Style (2000)

Electronic
Label: WEA

1. Adagio for Strings (9:34)
  2. In a Landscape (2:57)
  3. Ogive Number 1 (6:44)
  4. Cavalleria Rusticana (3:19)
  5. Pavane Pour une Infante Défunte (6:11)
  6. L'Inverno (3:57)
  7. Triple Concerto (5:32)
  8. Xerxes (4:42)
  9. Piece in the Old Style 1 (5:06)
  10. Piece in the Old Style 3 (5:49)
  11. Opus 132 (6:14)
  12. Adagio for Strings [Ferry Corsten Mix] * (6:33)
  13. Adagio for Strings [ATB Mix] * (7:35)
avatar van Kos
Kos
Booooooring

avatar van titan
1,0
titan (crew)
Helemaal mee eens, het is dat de versie van Adagio for strings van Ferry Corsten erop staat anders had dit album de laagst mogelijke beoordeling gehad. Van een toonaangevende persoon als William Orbit verwacht je toch wat meer dan deze collectie zouteloze en overbodige interpretaties van toppers uit de klassieke muziek. 1*.

avatar van starbright boy
1,0
Ik sluit me bij de vorige twee aan. Stompzinnige plaat.

Mijn huisgenoot zat daarnet naar Platoon te kijken. En die muziek kwam me nu toch bekend voor. Blijkt dat William Orbit die geremixt heeft...
Weeral iets bijgeleerd vandaag!

avatar van Kos
Kos
Dat is dus Adagio for Strings.

Kos schreef:

Dat is dus Adagio for Strings.

oja, sorry . Deze is het idd.

avatar van Nicolage Rico
Adagio for Strings vind ik wel een topnummer. De rest haalt het niveau niet dus?

hmm niet mee eens: draai het album al jaren; vind het heerlijke muziek ....

Ik Doe Moeilijk
Ik vind dit goede muziek. Vooral Barber's adagio for string bezorgd me nog wel eens kippevel. Ik vind de synthesizerbewerkingen erg geslaagd. De muziekstukken ademen een andere sfeer uit. Die Ferry Costen remix had er wat mij betreft niet bij gehoeven.

Overigens kan ik wel begrijpen dat mensen het nogal nutteloos, en zelfs saai, vinden dat iemand klassieke stukken gaat naspelen met elektronische instrumenten. Toch vind ik dat de mogelijkheden, bij voorbeeld variatie in timbre en het creeeren van 'ruimtelijke atmosferen', wel degelijk meerwaarde hebben ten opzichte van talloze uitvoeringen op conventionele instrumenten

avatar van musicfriek
Pavane Pour une Infante Défunte

Alleen heb ik het nummer in geen jaaaaren meer gehoord, maar was er toen echt helemaal weg van. Even speuren op youtube.

Edit: alleen Ferry Corsten Remix gevonden.

avatar van willemmusic
Walter Carlos 2.0

avatar van matthijs
Ben zelf geen klassiek-luisteraar, daarom niet geneigd het te vergelijken met de orginelen. Dan zou ik dit misschien heiligschennis vinden. Zoiets heb ik wel eens als jaren 80/90 klassiekers worden gecovered in een top40-dance versie. In de sportschool kom ik daar niet om heen.

Typische William Orbit stijl, ik zou hem er zo uit halen ook al hoor ik het nu voor het eerst. En Ray of Light van Madonna is vooral door William een topper, het enige album van Madonna dat ik graag draai.

Ik kende deel 2 al een jaar of 10 en vind die zeer fijn. Nu eindelijk deel 1 (via de kringloop) bemachtigd, en, klinkt wederom heel lekker! Erg rustgevend, dromerig. Subtiel hoe verschillende lagen (of vaker 'laagjes'!) door elkaar heen worden gewoven.