Maria McKee - High Dive (2003)

Label: Viewfinder

1. To the Open Spaces (3:13)
  2. Life Is Sweet (3:49)
  3. After Life (1:33)
  4. Be My Joy (4:14)
  5. High Dive (4:02)
  6. My Friend Foe (3:41)
  7. In Your Constellation (4:20)
  8. Love Doesn't Love (4:15)
  9. We Pair Off (4:39)
  10. No Gala (1:57)
  11. Non Religious Building (5:10)
  12. Something Similar (5:40)
  13. From Our TV Teens to the Tomb (4:29)
  14. Worry Birds (4:11)
Het duurde 7 jaar voor de opvolger van het fantastische album Life is Sweet verscheen.
Opvallend, omdat dit album perfect voortborduurt op dat album, sterker: de titelsong van haar vorige album wordt hier nog eens dunnetjes over gedaan. Wat de reden daar van is ontgaat me een beetje omdat dat nummer volgens mij al af was. Hoe dan ook is ook deze versie uitstekend te noemen net als de rest van de nummers. McKee zingt de longen wederom uit haar lijf en gaat hier en daar zo lekker over de top. Ja ja een drama-queen is het wel maar als ze dat met ondersteuning van ronkende gitaren, volvette blazers en koortjes doet ben ik meer dan tevreden en kan ik concluderen dat die 7 jaar wachten de moeite waard waren.
Wederom een album dat prima in mijn straatje past! Een plaatje om verslaafd aan te raken.

High dive is inderdaad een mooie cd maar vind het toch niet zo goed als Life is sweet. Als je die opzet word je onmiddellijk omver geblazen door Scarlover en dat heb je op high dive niet, daar schreeuwt ze ook niet zo zeer, als ze op life is sweet wel doet.
Ik volg haar al sinds "Wheels" van Lone Justice, maar heb nog nooit een concert van haar gezien

Dreamer344 schreef:
maar heb nog nooit een concert van haar gezien

Ik wel, ergens halverwege de jaren '90 in Nighttown Rotterdam. De zaal hadden ze kleiner gemaakt wegen een niet al te grote belangstelling. Eeuwig zonde want deze zangeres verdient meer!

Eindelijk krijgt dit album een welverdiende vinyl release dankzij Record Store Day.

avatar van Poles Apart
aERodynamIC schreef:

Mooi! Nu "Life is Sweet" ook nog een keertje graag!

Poles Apart schreef:

Mooi! Nu "Life is Sweet" ook nog een keertje graag!

Als dat zou kunnen! Mijn grote favoriet van haar!