menu

The Assemble Head In Sunburst Sound - Ekranoplan (2007)

mijn stem
3,79 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Tee Pee

  1. Ekranoplan (3:17)
  2. Mosquito Lantern (3:49)
  3. Rudy on the Corner (3:43)
  4. Summon the Vardig (6:08)
  5. Occult Roots (4:14)
  6. Message by Mistral and Thunderclap (3:44)
  7. D Brown (5:35)
  8. The Chocolate Maiden's Misty Summer Morning (4:14)
  9. Gemini 9 (3:28)
totale tijdsduur: 38:12
zoeken in:
avatar van lennert
4,0
Stapje naar voren! De productie is in ieder geval beduidend beter geworden, waardoor het geheel meer lijkt te ademen. De cleane vocalen die ook iets meer aanwezig zijn, zorgen voor een fijne reis door het zwevende muzikale landschap. De band klinkt op zijn best bij de speelse, folky passages op een song als The Chocolate Maiden's Misty Summer Morning, waarbij je als luisteraar gewoon lekker kunt wegdromen. In hoeverre het nu zoveel verschilt van andere bands zou ik nog wat lastig kunnen zeggen, maar het luistert in ieder geval prima weg.

Tussenstand:
1. Ekranoplan
2. The Assemble Head in Sunburst Sound

avatar van RuudC
4,0
Vorig jaar op Roadburn was er een stand waar vooral cd's uit de Tee Pee catalogus werden verkocht voor 3 euro per stuk. Voor zulke bedragen kun je je geen buil vallen, dus nam ik drie cd's van Assemble Head In Sunburst Sound mee. Alleen het debuut lag er niet en daar ben ik gelukkig niet echt rouwig om Ekranoplan laat duidelijke groei horen. Het improvisatiekarakter heeft plaats gemaakt voor een doelgerichte aanpak. De nummers hebben een duidelijke rode lijn, maar instrumentaal klinkt het gelukkig nog steeds erg organisch. De goede songs nemen ook de overhand, want het is makkelijker geworden om favorieten aan te wijzen. Ik ben erg in mijn nopjes met Rudy On The Corner en The Chocolate Maiden's Misty Summer Morning. Heerlijke muziek om bij in vervoering te raken en lekker weg te dromen. Niet alle songs zijn de moeite waard, maar als het goed is, is het ook echt raak. Heel fijne psychrock.

Tussenstand:
1. Ekranoplan
2. The Assemble Head in Sunburst Sound

Gast
geplaatst: vandaag om 00:18 uur

geplaatst: vandaag om 00:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.