Animal Hospital - Memory (2009)

Electronic / Rock

5. A Safe Place
  6. Nostalgia
  7. Memory
avatar van we tigers
Barge Recordings had vorig jaar met Baby It's Cold Inside van The Fun Years een release die in jaarlijstjes terug kwam. Met deze release gaan ze wat mij betreft daar nog over heen.

Beregoed album dat mij deed denken aan Battles (?), John Fahey, Richard Skelton, ouwe Mogwai, Mountains en dan allemaal overgoten met een smakelijk dronesaus. Ondanks uiteenlopende referenties weet Kevin Micka, die alles in zijn eentje voor zijn rekening neemt, er een mooi homogeen geheel van te maken.

Mijn aanrader om de maand maart mee door te komen!

avatar van we tigers
Ik vrees dat ik mijn enthousiasme toch een beetje moet temperen. Het blijft een lekker album, maar mijn eerdere score van 4,5 moet ik naar beneden bijstellen.
Bij elke track kan ik een andere artiest noemen die iets dergelijks eerder beter heeft gedaan. Track 2 en 4 duren te lang en bieden te weinig ontwikkeling. En het slotnummer kent een zelfde ontwikkeling als ik hoor bij The Fun Years (en dan zet ik die toch liever op).
Alles bij elkaar is het gewoon een prima album, maar niet het meesterwerkje waar ik het in eerste instantie voor hield.

Sietse
we tigers schreef:

Heb je soms mijn recensie op EARLabs gelezen ofzo

EARLabs review page

avatar van we tigers
grappig zeg... Great minds think alike!
Ik heb deze plaat de laatste tijd veel gedraaid en toen merkte ik dat ik steeds tracks ging vergelijken met iets anders. Dus track 2 ging ik vergelijken met Richard Skelton, die ik daarna dan ook meteen opzette, track 4 met Battles, Don Caballero en Tortoise en het laatste nummer met The Fun Years.
Kwestie van stom toeval, maar wel erg sterke overeenkomst inderdaad. Ik kende dat hele earlabs niet overigens. Wat is dat, want ik zie dat je ergens moet aanmelden ofzo?

Sietse
Zie pm

avatar van Tha)Sven
Lekker album en ik vind nummer 2 en 4 juist verschrikkelijk goed, mooie opbouw en prachtige melodie.