Blind Ego - Numb (2009)

7. Seek (5:40)
  8. Risk (3:52)
  9. Torn (4:45)
  10. Vow (7:01)
  11. Change [Reprise] (5:05)
nijme255@adsl
Ben hier wel benieuwd naar, was van de eerste, Mirror, nogal gecharmeerd. Blind Ego is het soloproject van Kalli Wallner, gitarist van de duitse progband RWPL. Heb hier even de line up van de nieuwe cd en tourdata voor het nieuwe album opgespoord.

Line up:

Karlheinz Wallner (gitaren) - RPWL
Tommy Eberhardt (drum) - Legazy & Beatfreaks
John Jowitt (bas) - IQ & Arena
John Mitchell (gitaren) - It Bites, Kino, The Urbane & Arena
Paul Wrightson (zang) - Arena.

Tourdata:

08 Mei - De Pul, Nederland/Uden
09 Mei - Boerderij, Nederland/Zoetermeer
10 Mei - The Rock Temple, Nederland/Kerkrade

avatar van Papartis
Prima album. Wel wat ruiger dam Mirror.
Prima prog.rock. Goede zanger (Paul Wrightson).
9 mei in zoetermeer samen met Credo.

avatar van notsub
Dit is een zeer aangename verrassing. De line-up, waarvan John Mitchell geen deel meer uit maakt, doet een prog band vermoeden. De band speelt echter meer in de lijn van hardrock, toetsen spelen geen rol en het is één en al gitaar wat de klok slaat. Alleen de zanger doet het geluid naar de Engelse prog scene neigen. Ik wil zeker gaan kijken zaterdag as., want deze band heeft heel wat in zijn mars. De nummers zijn pakkend,maar bieden ook genoeg ruimte voor wat complexere structuren en Paul Wrightson maakt het af met zijn typische stemgeluid. Sinds Pendragon's Pure ben ik niet meer zo onder de indruk geweest van een nieuwe release.

avatar van snarf349
Hij valt me tegen, oftewel de nummers gaan bij mij het ene oor in en het andere uit, er zit niet echt één nummer bij waarvan ik denk, wow... en dat had ik bv. wel bij "Mirror".

Ozric Spacefolk
Wat is Kalli Wallner toch een goed gitarist, hij schrijft en speelt vette riffs en solo's... Heel anders dan we van RPWL gewend waren...

Paul Wrightson zingt op deze plaat alle nummers in, daar waar John Mitchell nog op Mirror, de leadvocals deelde met Wrightson...

Deze plaat is nog een tikkie steviger dan Mirror, en leunt lekker tegen de metal aan, soms... Een soort AOR/Metal, kan ik dit wel noemen..
Het smaakt mij prima, en ik wil nog best nog eens een Blind Ego plaatje, in de toekomst...

Ozric Spacefolk
Toch wel één van de beste zangers binnen het neoprog-genre; Paul Wrightson.

Bekend geworden van Arena, daarna in de vergetelheid geraakt. Nu dus opgedoken bij Blind Ego, helaas dan weer de laatste verdwenen.

Ik zou meer platen met hem op zang willen.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Death is toch wel een erg vet nummer.

avatar van Marco van Lochem
Destijds 'blind' gekocht, omdat het debuut "MIRROR" goed was, maar nummer 2 viel tegen. Te veel metal invloeden wat ten koste ging van de melodie. Toch een 5-tal tracks die de moeite meer dan waard zijn.

avatar van jorro
Een album dat me ietsje beter bevalt dan het debuut. Vooral de eerste helft van het album is erg fraai. En dat terwijl ik na één keer draaien juist het tweede deel het sterkste vond.
Het album is nog steviger dan het debuut. Op RYM wordt de stijl heel terecht als progmetal aangemerkt.
Ik moet het debuut nog maar eens draaien, want daarop vond ik de rustige nummers juist het fraaist. Wellicht dat het kwartje nu anders valt?
Seek is het eerste nummer op het album dat me wat minder bevalt. Ook Risk vind ik niet sterk.
Torn en Vow zijn weer stevig, maar ook wat rommelig in mijn beleving.
Change (Reprise) is een fraai slot. Op Spotify staat nog een bonusnummer, Someone Else. Prima track!

Mssr Renard
Zanger Paul Wrighton redt deze veel te lange en langdradige plaat. Zijn zang is echt erg goed, vind ik. De gitaarpartijen (waar het om zou moeten draaien) vind ik nogal standaard en nergens echt vindingrijk of bijzonder.

Muzikaal schuift de band een beetje richting de sound van Threshold, maar blijft ook een beetje lijken op Arena. Dit is typisch een plaat waar minstens een song of vier minder op had gekund. Maar voor mij had dat toch niet meer uitgemaakt, want ik vraag me af of ik het dan wel beter had gevonden. Ik blijf me verbazen hoe simpel Wallner speelt (zowel riffs als solo's).