k-os - Exit (2002)

Label: EMI

1. Intro (0:20)
  2. Fantastique (2:52)
  3. Call Me (3:59)
  4. Heaven Only Knows (3:55)
  5. Superstar Pt. 1 (3:41)
  6. Freeze (3:54)
  7. The Anthem (4:22)
  8. Patience (3:48)
  9. Higher (3:42)
  10. Masquerade (5:37)
  11. Follow Me (4:01)
  12. Superstar Pt. 2 (3:26)
  13. Neutroniks * (3:52)
  14. Superstar Pt. Zero * (4:51)
  15. Heaven Only Knows [Remix] (4:49)
avatar van Kos
Kos
Shit, daar gaat mijn geplande artiestennaam

avatar van Zachary Glass
Wat waren de plannen voor je debuutalbum, Kos? Een conceptalbum over een hardcore verzamelaar van diepblauwe grasmachines?

avatar van Kos
Kos

Mijn vuilnisbak zit vol met al weggemoffelde ideeen

De Klever
Heerlijk album, ook beter als Joyful Rebellion naar mijn mening!

prachtig album, vooral Freeze komt er goed uit met zijn lekkere agressieve refrein.

Relax
Wrm zo lage scores... 4.0, hoog niveau, maar Joyful REbellion vind ik weer lekkerder.

Mensen zoals K-os brengen hiphop naar een hoger niveau. Deze man maakt gewoonweg wondermooie hiphopmuziek.

Deze cd kan ik echt lang naar luisteren, vind de albums die hierna komen ook minder goed dan deze.Meestal heb ik met hip-hop, dat het me gaat vervelen, en met K-os heb ik dat niet;) Lekkere beats, gewoon heel relaxt..

avatar van Shelter
K-os vind ik geen geweldige rapper, teksten zijn wel aardig maar deze man flowt niet. Ook de echte hiphop elementen mis ik een beetje, geen zware beats (enkele nummers daargelaten), geen scratches, samples die eerder richting R&B gaan... desondanks wel een lekker album --> 3,5 ster

roeland
Ik vind 't R&B gehalte inderdaad ook te hoog... de rapnummers mag ik wel, maar de zangstukken zijn me grotendeels toch echt te zoet.

avatar van Reijersen
Beetje reggaeinvloeden op deze sterke hiphopplaat. Erg goede vibe komt er van dit album vandaan. K-Os is wel de hiphop die ik graag hoor.

4 sterren.

Wat een heerlijke beats! Echt mijn ding.

4* (voorlopig)

avatar van MJ_DA_MAN
Aardig debuut van K-Os, maar toch een stuk minder dan zijn geweldige tweede plaat ''Joyful Rebellion''. Je hoort duidelijk dat K-Os het talent heeft, maar het klinkt soms een beetje rommelig en de plaat bevat imo ook niet echt uitschieters, die je wel volop vindt op Joyful Rebellion, Vooralsnog een 3,5*, maar toch wel een kleine teleurstelling. Mijn versie heeft overigens 13 nummers en die uitgave is volgens mij de eerste versie van de plaat, want ik las op Discogs dat de CD tweemaal is uitgebracht met een iets andere tracklist steeds.

avatar van Shelter
uitschieter is the anthem naar mijn mening en misschien ook wel Fantastique...
Die van mij heeft overigens ook minder nummers...13 of 14 ofzo

avatar van Soulistic
Superstar Pt. Zero

Swingt de pan de uit!!!

avatar van Raul
Heel lekker debuutalbum maar is mij ook net iets te R&B-erig. De opvolger is beter in balans maar dit is ook zeker 3,5 sterren waard.
Mijn favoriete nummers zijn Superstar Pt. Zero, Heaven Only Knows en Fantastique.

avatar van principal2000
Prima hiphop-album dat misschien niet zo hard(core) is als echte undergroundliefhebbers hun albums graag hebben. Desondanks is dit 'hiphop' genoeg om voor mij niet het gewraakte label "urban" te krijgen. Zonnige plaat met diverse invloeden die hiphop vaker raken (r&b en reggae). De basis van hiphop (2 turntables & a mic) wordt hier (bijna) nergens aangehouden, maar er wordt juist meer gebruik gemaakt van instrumenten en zang. Een beetje vergelijkbaar met flarden van het werk van Wycleff Jean, maar dan minder divers.