Ik ben geen fan van D-Passion, getuige m'n 2* en 3* bij z'n eerdere TTM releases. Wat niet wil zeggen dat ik met een vooroordeel blijf zitten als een artiest besluit om het eens wat anders aan te pakken. Bij vorige EPs zeurde ik dat hij z'n stijl wel eens mocht oppoetsen, blijkbaar heeft hij geluisterd. En met wat voor een resultaat. Hulde meneer D.
"Kind of Rude" is lekker. Niet de gehele track, dat euvel zit er nog een beetje in, maar wat een overheerlijke intro. De schraperige melodie sample die langzaam overstuur gaat, voice sample erbij, waarna de track werkelijk losbarst. Basses perfect, tempo perfect, melodie perfect. Laten we het erop houden dat ik niet stil zit als deze track voorbij raast. Het vervolg van het nummer blijft op hoog niveau, al evenaart het nooit het begin. "A Promise To Keep" is een mooie voortzetting. Leuk (typisch, voor zover je TTM releases typisch kan noemen) TTM geratel en gebeuk. Vooral die "gedraaide" samples doen het wel goed bij mij.
Kant bij is voorbehouden aan Blacklist Amok, geweldige track waarvan het origineel net iets eerder te horen was op de Demolition 4 release van TTM. Lekkere mix van hardcore, techno en industrial, met een zeer sterke melodie. De IM Break Mix is wat sneller dan het origineel, en klinkt net wat minder donker. De melodie wordt af en toe wat gepitched, en zoals de naam al verraad zitten er wat breaks bij, vooral dan naar het einde toe. uiterst geslaagde mix, die een goeie andere interpretatie geeft van het origineel, zonder teveel af te wijken.
4.5*, zonder aarzelen. Zeer aangename verrassing deze release, dat er zo nog veel mogen volgen. Wel een beetje jammer van de hoezen (deze en Terrorfakt). Ik begrijp dat het wat industriëler moet, maar dat staat toch niet echt gelijk aan flets vind ik. Maar ach, 't is de muziek die telt.