Heerlijk, Guinea Pig, voor gorehounds (waartoe ik mezelf graag mag rekeken) absolute klassiekers.

Vooral Devil's Experiment en Flower of Flesh and Blood overigens; Devil's Experiment is vooral erg onprettig (niet veel gore, maar wreder en sinisterder dan FOFAB, die wel veel gore heeft maar veel filmischer is), FOFAB dus vooral erg goor. Vooral de snuff-versie is het erg waard om te kijken; daar zijn alle weggevertjes uitgeknipt (zoals ik al zei, FOFAB is wat filmischer en daardoor minder overtuigend faux-snuff) en ook de veel lagere kwaliteit en korreligheid dragen erg bij aan het gevoel van authenticiteit. Deze versie staat ook op de DVD-versie die Unearthed een paar jaar terug heeft uitgebracht; de volledige film staat er ook op, natuurlijk, en is grondig door de wasmachine getrokken, maar daardoor wordt soms in extreme close-ups (en bepaalde scenes zoals de onthoofding, die echt ontzettend nep is, vooral het stuiteren tegen de muur) goed duidelijk dat je met special effects van doen hebt (bijvoorbeeld bij het afhakken van de handen, de huid is hier overduidelijk van rubber). In ieder geval legendarische entries in het faux-snuff genre, die hier en daar nogal eens voor wat ophef hebben gezorgd (het beroemdst is het geval Charlie Sheen, die op een feestje eens de bootleg versie zoals die van de eerste twee Guinea Pigs toen in Amerika circuleerde zag (vergelijkbaar met de snuff versie van FOFAB), ervan overtuigd was dat het échte snuff was en er prompt mee naar de FBI stapte; het duurde een behoorlijke tijd voordat die erachter kwamen dat de films nep waren).
Latere entries in de Guinea Pig serie zijn heel anders van karakter; meer recht-toe recht-aan horror, straight-to-video, vrij kort ook allemaal. He Never Dies en Mermaid in a Manhole zijn hiervan nog zeer de moeite waard; He Never Dies is een ontzettend grappige film waarin een man tevergeefs probeert zelfmoord te plegen, Mermaid in a Manhole is weer heel anders en gaat over een schilder die in een riool een zeemeermin vindt, haar mee naar huis neemt en haar in de badkuip legt, waar ze vervolgens gigantische puisten en zweren begint te ontwikkelen waarvan hij de pus gebruikt om een portret van haar te schilderen. Wel lekker onsmakelijk en met een leuke twist op het einde. Android of Notre Dame, de vijfde Guinea Pig, is een vrij waardeloze sci-fi/fantasy take, gerust overslaan; Devil Woman Doctor is een soort verzameling van flauwe gory sketches, gehost door een travo. Wel grappig, maar zeer matige special effects en niet echt de naam Guinea Pig waardig (dit alles verklaar doordat het trademark na de tweede film door een andere maatschappij werd gekocht). Er zijn daarnaast nog wat making ofs die erg leuk zijn om te zien (vooral de paar blikken achter de schermen bij DE en FOFAB) en een Slaughter Special - een soort best of.
Wat betreft goordere films; die zijn er toch best wat, en dan heb ik het niet eens over extreme porno of death films/mondo. Niku Daruma (waar mijn track naar vernoemd is), ook wel bekend als Psycho: The Snuff Reels, is een vrij extreme faux-snuff film die begint als een porno en eindigt in brute slachting van de vrouwelijke pornoster. August Underground is ook een zeer extreme serie, en vooral Mordum is echt ontzettend smerig. Wederom faux-snuff, ditmaal van Amerikaanse bodem; nu al legendarisch. Ook een film als Muzan E, gaande over snuff praktijken en menstruatieporno (wat een combo), is echt vrij ranzig. Tevens zijn de Onna Harakiri series op porno-label Fuji Kikaku erg berucht; films die niets anders tonen dan vrouwen die ritueel zelfmoord plegen (nep natuurlijk; Masami Akita heeft er ook eentje geregisseerd).
In ieder geval, lekker off-topic, maar ja, kan er niks aan doen, goreflicks zijn nu eenmaal een passie.

Overigens heb ik een blauwe maandag nog recensies geschreven voor Asian Extreme Cinema website Snowblood Apple; de recensies van onder andere Flower of Flesh and Blood en Android of Notre Dame aldaar (plus nog wat andere dingen zoals Ebola Syndrome) zijn van mij; misschien leuk om te lezen.

(dateren overigens al van een tijd terug, dus let niet op het eventueel brakke taalgebruik)