Eric Clapton, David Sanborn & Michael Kamen - Lethal Weapon (1987)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Score
Label: Bacchus

1. Honeymoon Suite - Lethal Weapon (2:42)
  2. Amanda (3:05)
  3. Meet Martin Riggs (5:20)
  4. Roger (4:00)
  5. Coke Deal (4:13)
  6. Mr. Joshua (4:03)
  7. They've Got My Daughter (1:03)
  8. The Desert (7:40)
  9. Nightclub (3:33)
  10. The Weapon (4:21)
neo
Michael Kamen hield voor hij deze schreef samen met Clapton helemaal niet van actie scores schrijven; hij had er een ontzettende afkeer voor. Het was dan ook niet Kamen die als eerste zijn naam in dienst zette van het project. Richard Donner had een temp score onder een vroege versie geplakt met toevallig wat stukken van de score van Edge of Darkness, waarvoor de twee samenwerkten. Clapton werd benaderd en vroeg Kamen erbij, die uiteraard op deze manier wel eraan wilde werken. Hieruit kwam een unieke samenwerking voort van de prachtige orchestrale elementen van Kamen en de jazzy aanvulling van Clapton.

Ze waren aan het gissen over hoe en wat de karakters Riggs en Murtaugh gescoord moesten worden; de een zo gek als een deur, de andere meer serieus, maar samen een sterk duo. Riggs kreeg de gitaar bij zich, Murtaugh de saxofoon. Riggs is wat wilder, zie de soms wilde gitaar, en Murtaugh wat relaxter en kalmer van karakter, zie de relaxte jazzy saxofoon inbreng. Deze motieven voor beiden keren vele malen terug door de deze score en de rest van de reeks heen. Vooral leuk is de gitaar die zowel geschifte en komsiche actie van Riggs verwoord, maar ook in actie passage opduikt: ''Hollywood Blvd Chase'' bijvoorbeeld. 4.5 sterren

Bob Cremers
Ik wist niet dat Eric Clapton dit gedaan heeft.

neo
Samen met Michael Kamen niet te vergeten.

Is deze soundtrack eigenlijk wel ooit op cd verschenen?Volgens mij alleen als LP verkrijgbaar.

neo
De oorspronkelijke lp had een aantal minder tracks. Deze is van de Baccha release uit 2002, met ook een enkel ongebruikte score track en niet eerder uitgebrachte. Dan is er nog natuurlijk de complete score bootleg, want er ontbreekt weer het een en ander.

EVANSHEWSON
Bob Cremers schreef:
Ik wist niet dat Eric Clapton dit gedaan heeft.

Ik eigenlijk ook niet, heb nochthans aardig wat Clapton in huis

(sorry voor hoofdletters, ze staan zo in excel opgeslagen) :

24 NIGHTS - LIVE
ME AND MR. JOHNSON
ONE MORE CAR, ONE MORE RIDER - LIVE
PILGRIM
REPTILE
SESSIONS FOR ROBERT J (CD + DVD)
SLOWHAND
TIME PIECES - BEST OF
UNPLUGGED

{edit: quote van gemaakt zodat het iets kleiner en leesbaarder is}

Maar van deze wist ik het bestaan niet eens af, zat gewoon bij Michael Kamen te kijken en zo ontdek je nog eens wat!

Die moet ik toch dringend eens ergens beluisteren!

neo
Deze schijnt ook niemand te kennen.....

neo schreef:
Deze schijnt ook niemand te kennen.....

Toch wel. Ik vind het samen met Edge of Darkness persoonlijk de beste soundtrack van Clapton. Geweldig slide guitarspel! Voor de liefhebbers van filmmuziek van Clapton adviseer ik ook eens naar deze te luisteren.

Terugkomend op Lethal Weapon: de CD-versie is helaas in een beperkte oplage van 3000 stuks geleverd. Ik zoek er al tijden naar...

neo
Dan ben je de eerste. Alle Clapton 'fans' die ik ernaar vroeg kende het toch dusverre niet.

avatar van Thunderball
Deze zojuist via ebay gekocht.
Vroeger wel vaak naar de LP geluisterd, maar nooit de cd gekocht.
Ben benieuwd naar de extra tracks.

avatar van Thunderball
Vandaag eindelijk de extended versie ontvangen.
Natuurlijk kende ik de muziek al uit de film en van de gelijknamige LP, die ik ooit ergens eind jaren '80 gekocht had, maar het was lang geleden dat ik die nog eens gedraaid had.

De score is behoorlijk afwijkend met wat je normaal voorgeschoteld krijgt aan filmmuziek.

Veel gitaar van Clapton en sax van Sanborn. Beetje jazz/blues -achtig, hoewel het dat ook eigenlijk niet echt is.
Voeg daarbij dan de typische Kamen klanken en je krijgt een zeer geslaagde niet alledaagse score.

Tracks nr 15 en 16 zijn outtakes van twee muziekstukjes, die de uiteindelijke film niet gehaald hebben.

Let op! Er bestaan ook bootlegs met de complete score, met een kompleet andere (gekleurde) hoes, maar die moet je mijden, het gaat echt om deze officiele versie.

Laat ik eens enthousiast gek doen:
een acht, ofwel 4 sterren!

avatar van goldendream
Speelt Clapton hier alles? En wat met de vervolgfilms?