Reks - More Grey Hairs... (2009)

Label: Showoff

1. Bitter (2:41)
  2. Play My Music (3:28)
  3. Cloud 9 (2:56)
  4. Stereotypes (3:32)
  5. Killaz on Wax (3:18)
  6. System (3:36)
  7. Year of the Showoff (2:54)
  8. Money on the Ave [Remix] (4:20)

met Skyzoo en Termanology

9. Dear Winter (3:07)
  10. Goodnight & Goodluck (3:22)
  11. Why Do We Say Goodbye (3:39)
  12. I Ain't Shit (4:17)
  13. Light of Mine (3:32)
  14. Til Ya Hair Turns Grey (3:56)
avatar van Rhythm & Poetry
Vorig jaar vond ik zijn album al erg matig, ondanks dat er een handvol goede producers op Grey Hairs te vinden was. Dit jaar krijgt hij een herkansing van mij: More Grey Hairs weet echter ook niet te boeien. Het openingsnummer is nog veelbelovend maar daarna stort het album als een kaartenhuis in. Productioneel trekt het mij nergens aan, Reks moet het de laatste tijd niet meer van zijn flow en teksten hebben. Waar moet hij het dan eigenlijk wel van hebben?. Op inzet misschien? Mjah dat zou kunnen, toch vind ik het moeilijk beoordelen of hij dat heeft; wel weet ik dat ik de nodige passie mis. Op het einde gaat het niveau gelukkig nog wat omhoog met onder meer de fijne tracks Dear Winter en Why Do We Say Goodbye. Dit is echter niet genoeg voor een voldoende. Nee ook More Grey Hairs is een teleurstelling voor mij, zijn album van vorig jaar was toch net wat beter.

Rene1979
Vind dit toch wel een fijn album.
Reks is een gemiddelde rapper maar zijn stem en flow past goed bij de beats van statik selektah en bij de premier track.
Al met al een voldoende maar geen dikke

avatar van Pooiertje
Hey, nog eentje van Reks

avatar van Game
Ah, deze ga ik binnenkort zeker checken. Zijn album van vorig jaar vond ik zeer sterk, ik was meteen onder de indruk van Reks.

Welke tracks(s) heeft DJ Premier geproduceerd?

RedLightCityBoy
Enkel nummer 3 (Cloud 9).

Relax
Zijn dit geen left-overs dan?

avatar van MJ_DA_MAN
Lijkt me wel.

Relax
Tja het is wel een heerlijk "album".

Alleen jammer van Money on the Ave remix.. ik heb de originele al grijs gedraaid van het vorige album.. hier is de beat exact hetzelfde alleen met wat rappers erbij, zeer jammer.

Maxmus
Opzich wel een aardig album.

Maar overal is het niks bijzonders, en gewoon weer een album.

Grey Hairs was stukken beter dan dit album ( en jammer dat dit album op dat niveau was gebleven. )

Mede door de titel - dit moeten bijna wel leftovers zijn - laat ik deze links liggen. Grey Hairs was nog wel aardig, maar vooral gemiddeld en begon eigenlijk snel te vervelen. Van overblijvers verwacht ik niets, want ik vond al dat er teveel tracks op Grey Hairs stonden en dat hij beter wat meer tijd in minder nummers had kunnen steken.

Rene1979 schreef:
Vind dit toch wel een fijn album.
Al met al een voldoende maar geen dikke

Co-Sign...Hier ook een 3,5*.

avatar van Game
Minder dan zijn voorganger, maar toch blijft Reks een hele leuke MC. Zijn flow is erg fijn en tekstueel heeft hij echt wat te melden. Helaas is het verschil met Grey Hairs dat hierop de beats gewoon minder zijn. Het zijn duidelijk leftovers. Reks zelf is ook minder gretig, aangezien Grey Hairs zijn eerste album in 7 jaar was. Hopelijk op het volgende album kiest hij voor andere beatbakkers (Meer Premier en zeker ook Large Professor).
Bitter en Why Do We Say Goodbye hebben wel heerlijke producties trouwens.