Remy Zero - The Golden Hum (2001)

Label: Elektra

1. The Golden Hum (2:43)
  2. Glorious #1 (3:20)
  3. Out / In (3:19)
  4. Bitter (3:56)
  5. Perfect Memory (4:44)
  6. Save Me (4:44)
  7. Belong (3:51)
  8. Over the Rails & Hollywood High (5:12)
  9. Smile (4:09)
  10. I'm Not Afraid (2:58)
  11. Impossibility (13:36)
avatar van Remuzzz
Ik kwam dit album toevallig tegen toen ik in Antwerpen naar cd's aan het zoeken was. Ik had toevallig 2 jaar terug al wat liedjes van deze band op mijn computer staan en besloot de plaat maar aan te schaffen.

En dit is totaal geen miskoop geweest. Leuke plaat met goed in elkaar stekende liedjes. Zeker de moeite waard om aan te schaffen (zeker aangezien het maar 5 euro koste)

Qua geluid ligt Remy Zero een beetje tussen Radiohead en misschien zelfs qua zang beetje Travis in. Ik vind het lastig om deze muziek te typeren.

avatar van starsailor
nummertje 2 en 6 zijn de pijlers van dit album.
Uitstekende zanger overigens

avatar van Ketter
Ik heb de plaat aangeschaft na 'save me' een keer gehoord te hebben. Dit vind ik nu niet eens een hoogtepunt van de plaat.

Personal favs zijn 'bitter' met zijn magistrale loopje. Perfect Memory, wonderschone meezinger en 'smile'.

De muziek wordt vaak getypeerd als 'college rock'.

Zanger is meer dan uitstekend IMHO.

avatar van starsailor
Probeer het album Villa Elaine eens, zou ik zeggen. Echt een klasse beter dan dit album.

avatar van Ketter
Al.....maar vind 'Hum' toch beter. Tjsa, over smaak........