Joshua James - The Sun Is Always Brighter (2008)

Folk
Label: Intelligent Noise

1. The New Love Song (4:23)
  2. Soul & the Sea (4:09)
  3. Geese (4:27)
  4. FM Radio (2:24)
  5. Today (3:58)
  6. Lord, Devil & Him (3:24)
  7. Dangerous (6:21)
  8. You're the Cocaine (4:19)
  9. Abbie Martin (3:29)
  10. Tell My Pa (3:17)
  11. Our Brothers Blood (3:31)
  12. Commodore (3:09)
avatar van SweetDream
Een erg mooi en eerlijk album. Het doet me denken aan Rufus Wainwright, al kan ik Rufus Wainwright niet langer dan hooguit een halfuur luisteren voordat het me te eentonig wordt, en dit zou ik met gemak uren kunnen luisteren. Ook heeft het soms vaag iets weg van James Blunt, maar dan zonder het zeikerige wat over zijn nummers heen hangt.

Over het algemeen zijn het nogal zware onderwerpen waarover wordt gezongen. De dood van een vader, oorlog, jezelf(of iemand anders) verliezen aan drugs, het komt allemaal aan bod. Door de (soms wat fluisterende) stem van James klinkt het allemaal heel intiem, alsof het speciaal voor jou gezongen wordt. Hij gaat diep, en soms doet dat pijn. Maar ook al klinkt het allemaal nog zo zwaar, toch klinkt er ook hoop in alle nummers door.

Voor sommigen zal dit de zoveelste singer-songwriter zijn. Anderen zullen het unieke ervan zien, en Joshua James net zo veel gaan waarderen als ik.

Mooi hoor. Er wordt wel veel op dit Singer Songwwriter-gebied uitgebracht maar vaak is het meer van hetzelfde. En dat is dit eigenlijk ook maar dan heeeeel goed. Even opzoeken op youtube en je hoort het.

avatar van Co Jackso
Een prachtig album van Joshua James. Wat mij betreft één van de beste singer-songwriters die op dit moment actief zijn. Snelle en vrolijke nummers als The New Love Song en Today worden afgewisseld met rustige maar zeer krachtige nummers als Geese en Dangerous. Daarnaast schuwt James ook de zwaardere thema's niet, hoewel hij wat mij betreft iets te ver gaat met Our Brothers Blood. De kritiek op de USA vind ik persoonlijk niet passen op dit persoonlijke album.

Vind je deze artiest goed?
Luister dan ook eens naar Ray LaMontagne.
heerlijk rustig met een soortgelijke stem als van Joshua James.

Over Joshua James heb ik niet veel te zeggen. Heerlijke cd dit.
Prima.

avatar van Booyo
Tell My Pa is alvast een pareltje, maar snel achter de rest aan..