Virtual Audio Project 17 - Genesi (1997)

1 stem

Italiƫ
Electronic
Label: Cybertracks

1. Direct 2 Brain - Big Bang (7:30)
  2. U.P.I. - New Life (7:22)
  3. Nexus - The First Rain (5:13)
  4. Sunrise - DNA (10:30)
  5. Realogic - Time Paradox (7:45)
  6. Randomity - Creative (9:10)
  7. Lens Flare - Life Essence (6:15)
  8. Direct 2 Brain - The Power of Nature (6:05)
  9. Levyatan - The Crunch (5:35)
  10. Light 0/1 - Galaxy (4:45)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Genesi vind ik absoluut één van de betere delen uit de Virtual Audio Project-serie. De nummers zijn qua niveau gewoon erg sterk en duidelijk is te horen dat de makers van dit album er veel plezier in hadden. Een nummer zoals New Life van U.P.I. heeft eigenlijk alles: Een sterk begin, waarna een thema voorbloeit die een simpele maar mooie melodielijn herbergt.
Sunrise weet mij wederom te verrassen met één van de beste nummers van het album, nl. DNA, die zich langzaam ontwikkelt (iets waar Sunrise een handje van heeft), om daarna in volle kracht een ijzersterk thema op me los te laten, die de rest van de track steevast terugkomt, zonder dat het ook maar een moment verveelt. Klasse!!!
Creative van Randomity is, zoals de titel al aangeeft, een uitstekend stukje creatieve, elektronische muziek met een naargeestig begin waarin vreemde ritmische inpulsen en stem-effecten te horen vallen. Uiteindelijk gaat het nummer over in een uitstekend, opzwepend stuk voorzien van een uiterst effectief hoofdthema.
Life Essence van Lens Flare is er ook zo één: mooi thema met uitstekend ritmisch begeleidingswerk. Dit nummer lijkt wel een kruising van Jean Michel Jarre’s Souvenir of China en Industrial Revolution: Overture.
Verder is het vreemde, maar ijzersterke The Crunch van Levyatan een toppertje. Toffe en bizarre geluidseffecten geven een typische impuls aan dit nummer, waar uiteindelijk een geweldig ritmisch gedeelte uit voorkomt die gecombineerd met de rest van het muzikale geweld zijn weerga niet kent.
De rest van de nummers doen er bijna niet voor onder, wat gecombineerd met wederom effectief 3D-Sound en Dolby Surround-geluid een uitstekend VAP-album opleverd. Daarom ook 4 punten.