The Main Ingredient - I Only Have Eyes for You (1981)

1 stem

Soul
Label: RCA

1. Evening of Love (6:43)
  2. I Only Have Eyes for You (3:50)
  3. Party People (5:15)
  4. Rediscover Me (4:20)
  5. Save Me (4:20)
  6. Just Once (5:10)
  7. Only (4:10)
  8. All Because of You (4:05)
  9. Rediscover Me [Reprise] (1:00)
avatar van Angelo
Een reünie van The Main Ingredient bleek rond 1980 onvermijdelijk, en om de groep nieuw leven in te blazen, vernieuwden ze hun imago ietwat met een andere muzikale koers. Hoewel de harmonieën niet veel veranderd zijn ten opzichte van ongeveer tien jaar eerder, is de zoetsappige soul verruild voor de latere disco stijl. Veel soulacts bleken hetgeen hen jaren eerder nog zo bijzonder maakte in de jaren tachtig verloren te hebben, en het repertoire werd er (veelal) niet beter op. Datzelfde geldt voor The Main Ingredient, en zo ook het album I only have eyes for you. Dat het de bedoeling was om een album te creëren voor de dansvloer is duidelijk, het probleem is echter dat met zulke saaie en langdradige nummers geen mens de dansvloer op wil. Hoewel niet slecht, is het album toch behoorlijk vlak en vermoeiend. Hoe hard ze het ook proberen, de formule is uitgewerkt. Geen enkel nummer weet een goede indruk achter te laten, en The Main Ingredient is niet meer dan het zoveelste willekeurige trio.