Ashlee Simpson - Autobiography (2004)

Label: Geffen

1. Autobiography (3:34)
  2. Pieces of Me (3:39)
  3. Shadow (3:59)
  4. La La (3:44)
  5. Love Makes the World Go Round (3:46)
  6. Better Off (3:29)
  7. Love Me for Me (3:30)
  8. Surrender (3:21)
  9. Unreachable (3:55)
  10. Nothing New (3:08)
  11. Giving It All Away (2:58)
  12. Undiscovered (5:02)
  13. Harder Everyday * (3:31)
  14. Sorry * (3:45)
  15. Endless Summer * (6:10)
Ik vind het wel een ok album, er zitten nummers op die heel leuk/goed zijn, maar bij andere zap ik gewoon de hele tijd weg. Goeie nummers zijn "Better off", "Unreachable", "Giving it all away" (alleen het muziek, de tekst is een beetje lame; bij de andere nummers weet ik dat niet), "Undiscovered". Ook Autobiography en Lala zijn leuk, maar die heb ik nu wel zo'n beetje te vaak gehoord. Shadow is wel mwhoaw, ik vind het hele idee erachter niet echt interessant. De andere gaan wel. En ze had beter een van de andere voorkanten moeten nemen, deze is zo geforceerd... Ik geef het een 3,5

Ik vind haar stem super en haar cd ook redelijk lekker klinken!
Dus een 3,5 * voor Ashlee !!

Er was net een Marathon van The Ashlee Simpson show..

Pieces Of Me & Love Me For Me zijn de beste nummers.

I Am Me, haar nieuwe album komt uit in oktober of novemer, leuk!

k heb m al n jaartje en k moet zeggen dat ik het nog steeds n aardig album vind

Blijft leuk!!

better off en love me for me zijn het mooiste

Staan wel een paar goede nummers op en haar stem klinkt ook wel lekker..2de album is wel stukken beter

xAnoukx
Leuk, 4*. De leukste nrs vind ik Unreachable, Love Me For Me en Better Off

Ik vind het best een gaaf album !!!

4,0!!!

avatar van tnf
tnf
Misschien kan je het nog toelichten? Waaróm je het zo gaaf vindt?

Dat geldt dan ook voor de - vele - andere albums waar je vergelijkbaar commentaar bij hebt geplaatst.

Relaxt album, luistert nog steeds lekker weg

rick*
Ashlee zingt niet zuiver en daarom is er maar voor het ruigere pop/rock geluid gegaan. In de hoop dat we het haar zouden vergeven (al dat geschreeuw). Of het gelukt is bij iedereen weet ik niet, maar vooral bij het openingsnummer zit de vreselijk valse noot bij de climax mij dwars. Het is werkelijk afschuwelijk om aan te horen.

Toch zijn er wel veel nummers met potentie. De laatste twee nummers "Giving it all away" en "Undiscovered" zijn best mooi in elkaar gezet. "Lala" is even verslavend als vervelend, en dan is er nog "Pieces of me", eigenlijk wel het beste nummer van deze plaat. Het is Ashlee toch wel gelukt om een plaat neer te zetten die niet zo mierzoet is als de liedjes van haar zus, maar een getalenteerde zangeres zien we hier zeker niet. Maar door alle mooie gitaartjes is het merendeel toch wel genietbaar.

avatar van Angelo
Het 'zusje van' mocht het ook meermaals proberen en dit was haar debuutalbum. Ashlee levert een stevig pop/rock album waarbij sommige liedjes best leuk zijn. Zo leuk zelfs dat je bijna zou vergeten dat ze eigenlijk helemaal geen goede zangeres is. Zelfs autotune kan hier niet verbloemen dat ze een (middel)matige zangeres is. Dat neemt overigens niet weg dat dit album van tijd tot tijd best leuk is. Je zou bijna vergeten dat dit album een groot succes werd; er werden wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht waarvan alleen al 4 miljoen binnen de Verenigde Staten.

De eerste vier op dit album zijn gewoon prima pop/rocksongs. 'Autobiography', de album titel van het album doet zijn naam eer aan, op sommige nummers is het erg persoonlijk zoals we zien in 'Shadow', I was living in the shadows of someone else's dream, uiteraard refererend aan haar grote zus Jessica. Maar ook het stevigere 'La la' dat tekstueel gezien natuurlijk nergens over gaat is erg catchy en blijft voor langere periode in je hoofd hangen. 'Pieces of me' was volgens mij haar eerste single, die ook best leuk klinkt.

Naast de eerste vier nummers staan er nog een aantal andere redelijke nummers op het album waar 'Better off', 'Unreachable' en 'Love me for me' [en] eventueel 'Surrender' prima voorbeelden van zijn. De overige nummers zijn wat minder memorabel en wat magertjes in vergelijking met de eerder genoemde nummers. Desalniettemin is dit album in zijn geheel best een geslaagd project te noemen maar een zangeres à la Jessica zal ze nooit worden. Ik prefereeer toch haar grote zus, al is dit album voor zo nu en dan zeker niet slecht, het risico als je dit te vaak speelt is dat het erg gauw begint te vervelen.