Taj Mahal - Giant Step (1969)

Blues / Rock
Label: Columbia

1. Ain't Gwine Whistle Dixie (Any Mo') (1:01)
  2. Take a Giant Step (4:15)
  3. Give Your Woman What She Wants (2:27)
  4. Good Morning lLittle School Girl (3:41)
  5. You're Gonna Need Somebody on Your Bond (4:53)
  6. Six Days on the Road (3:00)
  7. Farther on Down the Road (You Will Accompany Me) (4:37)
  8. Keep Your Hands Off Her (2:15)
  9. Bacon Fat (6:46)
avatar van Ronald5150
Ik heb deze plaat gekocht naar aanleiding van het optreden van Taj Mahal op het North Sea Jazz festival van 2012. Daar speelde Mahal een set van onvervalste blues songs. Dit in tegenstelling tot de nummers op "Giant Step" en zijn twee voorgaande platen; zijn gelijknamige debuut en de klassieker "The Natch Ol' Blues". "Giant Step" klinkt meer als een country plaat met een vleugje soul en rock & roll. Toch een heel genietbaar album, en de echte blues komt nog even voorbij op het afsluitende "Bacon Fat". Deze plaat is niet echt representatief voor het oeuvre van Taj Mahal, maar best een prettige luisterervaring.

kistenkuif
Heb je zijn live-album The Real Thing wel eens beluisterd? Daar wordt ik erg vrolijk van. Veel blues door een topband met fijne tuba, banjo, piano, gitaar en blazers op de achtergrond, een feest!

Stijn_Slayer
Hoe zit het nou precies? Zijn Giant Step en De Ole Folks at Home twee verschillende albums of horen ze bij elkaar?

Vind het voortkabbelgehalte wel een tikkeltje te hoog op deze plaat. Weinig stand out tracks, maar ook niet onaangenaam.

avatar van Supersid
Twee aparte platen, maar inderdaad als een 2 in 1 uitgebracht op cd...

avatar van Droombolus
Stijn_Slayer schreef:

Uit de afdeling beter laat dan nooit: Werd destijds als 2LP uitgegeven.