Bill Fay - From the Bottom of an Old Grandfather Clock (2004)

Alternatieve titel: A Collection of Demos and Outtakes 1966-1970

Folk / Rock
Label: Wooden Hill

1. Warwick Town (2:37)
  2. Maxine's Parlour (2:54)
  3. Doris Comes Today (2:30)
  4. Maudy La Lune (2:17)
  5. Garden Song (3:02)
  6. Strangers in the Fields (1:19)
  7. Brighton Beach (2:05)
  8. The Room (1:52)
  9. We Want You to Stay (3:39)
  10. Camille (2:16)
  11. Sometime Never Day (2:03)
  12. Be Not So Fearful (2:36)
  13. Backwoods Maze (3:56)
  14. Cannon's Plain (2:12)
  15. The Sun Is Bored (2:31)
  16. Just Another Song (2:10)
  17. Morning Train (1:30)
  18. Parasite Child (3:02)
  19. Katie & Me (2:00)
  20. Gentle Willie (3:02)
  21. Tiny (2:50)
  22. Down to the Bridge (1:48)
  23. Sing Us One of Your Songs, May (2:12)
  24. Lily Brown (2:22)
  25. Jack Laughter & Mademoiselle Sigh (6:13)
avatar van muziekobsessie
vond dit echt afbraak doen aan het ozo mooie perfectie naderende debuut. sterker nog heb deze gelijk weer verkocht. bah

avatar van o0.
o0.
hmm niet eens vind deze plaat misschien wel mooier

avatar van Poles Apart
Mooier niet, maar zeker zeker de moeite waard, alleen al voor juweeltjes als "Maudy La Lune", "Warwick Town", "Backwoods Maze" en "Doris Comes Today", die echt tot het beste behoren wat Fay ooit voortbracht.

avatar van heartofsoul
Het betreft outtakes en demo's uit de periode 1966-1970, de liedjes zijn zeker zo goed als op zijn reguliere albums, alleen het geluid houdt hier en daar niet over. Toen deze cd uitkwam (in 2004) heb ik hem gelijk gekocht (was alleen vrij duur) en ik zou hem niet graag willen missen. Ik houd van de melancholische sfeer van dit album, vooral Warwick Town, Doris Comes Today en Be Not So Fearful vind ik mooi.