menu

Sweet Billy Pilgrim - Twice Born Men (2009)

mijn stem
3,83 (9)
9 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk
Label: Samadhisound

  1. Here It Begins
  2. Truth Only Smiles
  3. Bloodless Coup
  4. Longshore Drift
  5. Kalypso
  6. Future Perfect Tense
  7. Joy Maker Machinery
  8. There Will It End
zoeken in:
avatar van thebestfreaks
4,0
Sweet Billy Pilgrim maakt rustige electronische folkmuziek en hebben sfeer en melodie hoog in het vaandel staan. In 40 minuten kabbelen 8 nummers liefdevol, maar ook intensief langs. Mooi !

avatar van muziekobsessie
2,5
heb t geprobeerd, helaas valt deze ook in de (inmiddels overbevolkte)categorie net niet goed genoeg

avatar van thebestfreaks
4,0
Het is inderdaad inmiddels een overbevolkte categorie. Ik heb deze cd even de tijd moeten geven, maar ik bleef er toch bij terugkomen op een of andere manier. Vooral de wending welke bij Longshore Drift ingezet wordt bevalt me erg goed. Het is een mooie mix van experiment en melodie, vind ik. Daarom bevolkt hij voor mij de top van deze categorie.

avatar van aERodynamIC
3,0
Opvallend: ik wilde net gaan schrijven dat ik het nu wel weer een beetje gehad heb met dit soort albums: beetje Elbow, beetje folk met electronica, beetje weet ik het wat. En dan lees ik de opmerking van muziekobsessie.
Ik hoor echt van alles dat ik al eens eerder voorbij heb gekomen.
Het klinkt allemaal prima maar tegelijkertijd besef ik dat ik hiermee te veel op mijn bord heb geschept en dat, hoe lekker ook, ik overvol zit hiervan. Leuk als je net begint te ontdekken maar too much als je al zoveel gehoord hebt.
Absoluut niet slecht, integendeel, maar het raakte me deze keer niet meer zo helaas. Toch wil ik het neutraal beoordelen en het is verder prima in orde alleen zal dit snel in de vergetelheid gaan raken vrees ik.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:54 uur

geplaatst: vandaag om 15:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.